Обезвреждат 37 рушащи се сгради в Старозагорско

STZAGORA.NET
Общо 37 са опасните сгради в Старозагорско, съобщи шефът на Дирекция “Строителство и инвестиции” към Община Стара Загора инж. Митьо Славов. Списъкът е изготвен от Комисия по премахване на негодни за ползване или застрашаващи сигурността строежи, начело с инж. Славов и е актуализиран в края на 2010 година. 31 от рушащите се постройки са на територията на областния град, като 8 вече са съборени. Рисковите жилища в селата са 6, но засега разрушени няма.

“Увеличават се овехтелите сгради в областта. Причината е немарливост или липса на финанси”, обясни още инж. Славов. Иначе списъкът се обновява на всеки три месеца, като през това време комисията проверява и се отзовава на граждански сигнали. Няма краен срок за премахване на рушащите се сгради. Опасните обекти се ограждат със сигнализираща лента и табели, а в случай, че дадена сграда застрашава сигурността на жителите се събаря веднага.

Най-пресният случай за 2010 година, според инж. Славов е сградата на III-то ОУ “Колю Ганчев”, от която улуците стърчали опасно. Друг опасен обект е постройката на бившето АПК, чийто керемиди и улуци падали. Обектът обаче е частен и на собствениците е съставено предписание. Поради липсата на пари обаче засега мястото е оградено само със сигнализиращи табели и ленти. Животозастрашаваща е и бившата вечерна гимназия до ОД на МВР в Стара Загора, която също е обезопасена с табели.

Надя ТОДОРОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн