Лъвче в музея (снимки и препратка към видеоклип)

Днес бе първото действие от инициативата “Уикенд в музея” на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Тази първа по рода си проява премина под надслов “Лъвче в музея”. Идеята дойде от това, че един от символите на града е известното изображение на лъвица с лъвче, открито върху керамична плочка точно в района на Зоопарка. Повече за инициативата – ТУК (интервю с директора на музея ст.н.с. Светла Димитрова).

5-месечното лъвче Симбанджи бе докарано от директора на Зоопарка д-р Радослав Михайлов и бе пуснато да тича на воля в лапидариума на музея, където бързо се почувства като у дома си. Интересът към него в топлия по лятному 13 ноември бе доста голям. Дворът на музея се напълни с деца, доведени от не по-малко любопитните си родители. Пристигнаха и много журналисти от местните и централни медии.

В случай, че огладнее, за Симбанджи имаше чиния с месо и паничка с вода.

Всички, които в този ден видяха лъвчето, научиха и основното правило за безопасност при близък контакт с него: ако не искаш да те подгони, не му обръщай гръб и не бягай.  (Урокът е валиден и за оцеляване в политическата джунгла.)

Ето и няколко снимки от събитието. Видео с лъвчето вижте ТУК.

Лапидариумът на музея. Лъвчето е там някъде.

-

Ето го! – Негово величество Царят на животните – Симбанджи I Старозагорски. Възраст – 5 месеца, тегло – 15 килограма.

-

Лъвчето със своя повелител – директорът на Зоопарка д-р Радослав Михайлов.

-

Симбанджи бързо стана любимец на децата. Дали и те на него – не каза.

-

Малък, малък, но как само добре знае да се закача. Да не му попадаш в лапите, бързо разбраха малките фенове на Симбанджи.

-

сподели бутон

1 коментар on “Лъвче в музея (снимки и препратка към видеоклип)”

  • Теди wrote on 23 ноември, 2010, 21:57

    Д-р Михайлов е човека с най-голямото сърце в нашия град. Но не само с животните умее да разговаря, а и с хората. Този човек е роден с мисия, която изпълнява великолепно.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн