Мощен като Съветския съюз

Вандали оскверниха паметника на Съветския воин, издигнат в подстъпите на Аязмото. Активисти от Българския антифашистки съюз (на преден план – Тотьо Бакалов и Донка Черковска) обаче прикриха свастиките и срамните рисунки, опаковайки долната част на издялания воин по почина на нашия сънародник Кристо, напуснал България през 1956 г. на миналия век.

-

КОМЕНТАР НА STZAGORA.NET:

С този вандалски акт свастиката показа, че още й държи влага от големия (*), който яде навремето. Затова са я скрили зад солдата – въпреки 65-те години, които ни делят от края на Великата отечествена война. Боецът от камък, спокоен и мощен като Съветския съюз, изнесе навремето тежестта на четирите военни години. И накрая победи. Съмнение няма – ще понесе и това поругаване с днешна дата.

Червеноармейците положиха кости из цяла Европа, но изпълниха достойно дълга си. Защото имаха не само стоманени оръдия, но и стоманени топки, както се казва днес. Драскачите на свастики не могат да им стъпят и на малкия пръст. И едва ли ще имат щастието да спят спокойно като тях.
_________

* бой

“СОЛОВЬИ, СОЛОВЬИ, НЕ ТРЕВОЖЬТЕ СОЛДАТ…” – ПУСНЕТЕ ВИДЕОТО И ЧУЙТЕ ПЕСЕНТА ТУК.


споделяне на връзка

2 коментари on “Мощен като Съветския съюз”

  • anti-antifa wrote on 7 декември, 2011, 19:18

    Ей боклуци,ще ядете винкела у вашите безроднически и българофобски болшевишки циментови тикви!Само трепането ви е малко! (Бел. на администратора: заплашил – stefan28@abv.bg, IP 212.75.20.203 bbccable.net – Казанлък. Въпрос: Може ли да се нарече българофил онзи, който таи такива мили чувства към българи-сънародници, като едновременно с това очевидно е привърженик на неофашизма? А дали въпросният субект не е и един от драскачите на свастики по стените в Казанлък и по паметниците в Стара Загора?)

  • Anti-antifa wrote on 30 септември, 2013, 23:49

    Големи смешници сте,жалки картинки.А да сте чували за прокси? И как можеш да пишеш от чужди e-mail адреси и ip адреси??? Нито имам поща на името на Стефан,нито имам такъв ip адрес глупаци! Хахахахахахахаха


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн