Електротакси в Токио

Електрическото Milano taxi на “Фолксваген”. Снимка Auto Bild

-

-

-

-

-

-

-

-

Първото електротакси, пуснато в експлоатация в Токио е дело на американска фирма. Фолксваген също изготвят прототип Milano Taxi за 2013 г., предаде Информационна агенция КРОСС. Американската компания Better Place в сътрудничество с най-голямата таксиметрова компания в Япония пуснаха в експлоатация първите таксита, работещи на батерии.

Проектът за електротакси е осъществен с подкрепата на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония. На най-голямата в Япония таксиметрова компания са предоставени три автомобила, задвижвани от електричество.

Акумулаторните батерии се зареждат на специална станция. Тъй като се задвижват с електричество, те са по-безопасни за околната среда в сравнение със своите събратя, ползващи гориво.

До 31 юли автомобилите ще бъдат под наблюдението на специалисти за това как функционират. За осъществяването на проекта има оказана подкрепа от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония.

Тарифата в такситата не е по-различно от това, което е било досега. Властите в страната призовават жителите към ползване на услугите на новите таксита, тъй като са по-безопасни за околната среда.

Досега има и други заченки в тази насока. На 23 април в Германия Volkswagen представи своя прототип “чисто” такси, наречено Milano Taxi. Предвижда се първото серийно производство обаче да започне към 2013 година, припомня друг наш новинарски портал – “Поглед инфо”.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн