Позиция на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора, относно излъчена информация за нарушение на ресторант Бизар

STZAGORA.NET
*
ОТНОСНО: Публикации и репортажи в медиите от 20 януари 2016 г. за кафе аперитив “Бизар”, Стара Загора.
*
Вчера станахме свидетели на журналистически материали, предизвикани от действие на собственик на заведение за хранене в Стара Загора. Ние познаваме отлично Лъчезар Шулеков. Икономист по професия, той работи в бранша повече от 10 години. С днешна дата осигурява работа на повече от 20 човека. Той е член на Управителния съвет на Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, Стара Загора. Един от учредителите на Сдружението, винаги обществено активен и много прецизен в работата си. Радваме се, че отбелязахте, че това заведение е едно от най-посещаваните в града ни.

Разбираме, че по конкретния повод са сезирани две комисии, които обаче все още не са излезли със становища, а са в процес на процедура по проверка на случая. Не оспорваме правото на родителите, които видяхме с мнение, не сме правораздавателен или проверяващ орган, но имаме мнение. То е друга гледна точка. Така широко обсъжданата такса е такса не за присъствие, а за неподходящо поведение, която до момента не е и изискана от нито един от посетителите. Децата и родителите не са дискриминирани. Става въпрос за опит за превенция и налагане на утвърдена ценностна норма, за да не са в същия смисъл дискриминирани останалите посетители. В Стара Загора има повече от 10 заведения с нормален достъп, където има детски кътове. Категорични сме, че в заведения без такива не може да се очаква сервитьорите да са аниматори, а отговорността за здравето на децата да се разделя между родители и персонал.

Тъй като се отвори обществена дискусия по темата, ние благодарим на медиите, че заострят вниманието на бизнеса, но и на родителите. През следващата седмица Сдужението ни ще организира кръгла маса по проблема с участие на граждани и институции и ще ви информираме за резултатите от нея.
Надяваме се добрите новини в ефира да са повече, а бизнесът – социално отговорен. И Ви уверяваме, че нашето Сдружение и всичките му членове работят за това.

Иван МИХАЛЕВ,
председател на СХР, Стара Загора

#vvv

share button

6 коментари on “Позиция на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора, относно излъчена информация за нарушение на ресторант Бизар”

  • Родител wrote on 21 януари, 2016, 20:20

    1. Никой никъде не е искал сервитьорите да са “аниматори”!!!
    2.Таксата за “неподходящо поведение”, значи ли, че е равносилно и непристойното поведение на възрастен, щото и то е “неподходящо”? И че плащайки си таксата, вече допускате и двете??
    3. Вие като какви налагате “ценностна норма” и каква е по-точно тя, че не става ясно????

  • Христо wrote on 21 януари, 2016, 21:44

    Вие сте малоумни бе хора. СХР Стара Загора, вие да не сте си объркали професията? За пенсионери с какво становище ще излезете 350% отгоре ли? Пи-добре е да мълчите! Посрамвате бранла с плявата си

  • Анонимен wrote on 21 януари, 2016, 22:56

    Каквито родителите, такива и децата. Всеки прави каквото си иска и не му пука за другите. 

  • Ивайло wrote on 22 януари, 2016, 8:45

    Ммм да , та които сте Вие и за какви се помислихте, че да ни налагате вашата прогнила и ценностна система? Кое определя =те като непристойно поведение, играта на децата ли, защото то така е записано, че се забранява на децата да си играят и да ме глобят. Ще дойда специално да дигам джангър с компания да видите по ли е добре детска игра или заядливи мъже целящи наистина да вдигат шум в и без това прехваленото заведения. Както и да е, повече кракът ми няма да стъпи в подобно дискриминиращо собствените ни деца заведение и ще агитирам всеки да го направи. А до председателя на СХР по-добре се погрижете в бранша Ви да се спазва строго закона за тютюнопушене, а не на всякъде да се пренебрегва. И заради опита да ни наложите вашият измислен морал и да защитите колегата си, аз лично обещавам, че ще подавам ежедневно сигнали за нарушаване на забраната за тютюнопушене във всяко едно заведение в което това се прави и ще държа да бъдат глобени според закона!

  • Росица Ганева wrote on 22 януари, 2016, 12:45

    Има много родители, които смятат, че възпитанието на отрочетата им е чужда грижа. Нямам нищо против другия вид. Когато се държат прилично, възпитано и малко от малко тихо всичко е наред. А не другите маси да ги гледат с недоумение и да ме питат не може ли да направя забележка. Или клиенти да си тръгват с думите “Дано следващия път е по-тихо!” Когато дойдат с деца в заведението ни е “няк`ъв хорър, няк`ъв хел”. Децата не се съобразяват, а възрастните не обръщат внимание – то не се сяда по всички маси, не се пипат заредени прибори и чаши, не са викове, играчки пръснати, разляно, разсипано и какво ли още не. И аз имам дете. Но, когато излезем, се държи като расло в семейство, не като Маугли!

  • родител wrote on 28 януари, 2016, 14:24

    Очевидно е че по тази тема винаги ще има 2 отбора.Едните ще одобряват факта че собственика иска да ограничи “хаоса”, който се създава от деца, оставени без надзора на родителите си, и другите, които смятат че щом са клиенти с деца, могат да правят когато и каквото си искат.Дори съм чувал родители. които казват аз сега напук ше отида и ще накарам детето си да вдига шум, къф е тоя че да ми казва. Което само по себе си показва манталитета и акъла на такива хора.Лично аз смятам че когато родителите виждат че децата им вдигат много шум и пречат на останалите посетители трябва да вземат мерки, и да въведат ред, но много родители не смятат така .Те виждат че децата им вдигат заведението на главата си,  обаче се правят на разсеяни и не вземат никакви мерки.Обикновено това са хора с високо самочувствие за себе си, смятащи за важни единствено и само себе, а другите не са нещо за което си струва да се съобразяваме.Именно за такива хора, смятащи себе си център на Вселената и всичко останало, човекът се е опитал да въведе някакъв ред.Това е 


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн