Поставиха първата витрина от акцията ” Щедър хладилник” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
В 10:30 ч. днес в Стара Загора бе монтирана първата витрина от придобилата популярност през последните месеци в страната акция “Щедър хладилник”. Пунктът за подпомагане на хора в беда, нуждаещи се от храна, е открита до входа на кулинарен магазин “Фантастик”, който се намира на улица “Ангел Кънчев”, северно от кръстовището с булевард “Цар Симеон Велики”, зад магазин “Боруй”, съобщи инициаторът на акцията – общинският съветник Янко Янков от “Истината за Стара Загора”.

“Всеки, който иска, може да минава оттам и да оставя по нещо за наши съграждани в нужда, особено сега, в тези студени дни. Скоро предстои поставянето на “щедри хладилници” и на други места в града. Бъдете добри не само по Коледа” – призовава от фейсбук-страницата си Янков.

В обявения час първоначалното зареждане на хладилника стана с няколко вида супи, над 10 различни вида основни ястия и различни видове десерти: пилешка супа, супа топчета, боб, винен кебап, огретен със сирене, руло “Стефани”, мусака, свинско с кисело зеле, ориз и гъби, пържени кюфтета, пилешко бутче, зелеви сърми, пиле с ориз, кюфтета с бял сос, крем карамел, мляко с ориз, торта и много сладки.

“Идеята е да се купува храна за вкъщи от кулинарния магазин и да се поставя прясна и готвена храна за нуждаещите се. Да се надяваме, че няма да има злоупотреби и вандализъм, както се е получило в други градове” – каза Янков.


#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн