Проект „Красива България“ стартира кампания 2014 за набиране на проекти

STZAGORA.NET
Проект „Красива България”, част от програмата на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната обяви началото на кампанията за набиране на проекти през 2014 г.,  която ще продължи до 31.01.2014 г. включително.

Мерките, по които може да се кандидатства за бюджет 2014 са три:

- Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”;
- Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”;
- Мярка М02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип”.

Допустими кандидати по мярка М01 са общините и областните управители, държавните институции, контролните органи и вписаните от компетентните органи като юридически лица религиозни институции (вкл. църковни настоятелства) и читалища, които са собственици на оферираните обекти или са с делегирани права за тяхното стопанисване и управление.

Допустими проекто-предложения по мярка М01 са тези, които са за СМР/СРР на обекти със статут на недвижима културна ценност, СМР/СРР на сгради или самостоятелни обекти в тях за обществено обслужване в областта на администрацията, културата и изкуствата, транспорта и съобщенията, спорта и социалния туризъм, почивното дело, вероизповеданията, както и публични площи за обществено ползване като площади, паркове и градини, вкл. мемориални обекти в тях. По мярка М01 могат да се финансират и прилежащите външни пространства на посочените по-горе сгради.

Допустими кандидати по мярка М02 са общините и държавните институции, собственици на оферираните обекти или с делегирани права за тяхното стопанисване и управление.

Допустими проекто-предложения по мярка М02 са тези, които са за СМР/СРР на сгради или самостоятелни обекти в тях за обществено обслужване в областта на: образованието и науката (детски ясли и градини, училища, вкл. висши, научни и академични звена и др. подобни); здравеопазването (лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, центрове за спешна медицинска помощ и др. подобни); предоставянето на социални услуги в общността, които не са от резидентен тип (дневни центрове, центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, центрове за работа с деца на улицата, социално учебно-професионални центрове, звена „Майка и бебе”, приюти и обществени трапезарии). По мярка М02 могат да се финансират и прилежащите външни пространства на посочените по-горе сгради.

Допустими кандидати по мярка М02-01 са общините, собственици на оферираните обекти. 

Допустими проекто-предложения по мярка М02-01 са тези, които са за СМР/СРР в съществуващи сгради или самостоятелни обекти в тях, или ново строителство с цел предоставяне на социални услуги от резидентен тип (център за настаняване от семеен тип, център за временно настаняване, кризисен център, защитено жилище, наблюдавано жилище и преходно жилище). 

Мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация”, подпомагаща регистрирани в ДБТ безработни лица чрез професионалното им обучение, по утвърдени модули и програми, по специалности в областта на архитектурата и строителството, озеленяването, здравеопазването и социалните услуги, се прилага при всички обекти по мерки М01, М02 и М02-01, които са с бюджет за СМР/СРР над 180 000 лева с ДДС.

Максималната обща стойност на бюджета за един кандидатстващ за финансиране обект по мерки М01 и М02 е 300 000 лв. с ДДС, а минималната – 10 000 лв. с ДДС. Съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 50%, а финансирането от Проект „Красива България” е най-много 100 000 лв. с ДДС.  

Максималната обща стойност на бюджета за един кандидатстващ за финансиране обект по мярка М02-01 е 300 000 лева с ДДС, а минималната – 10 000 лв. с ДДС. Съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 20%, а финансирането от Проект „Красива България”  е най-много 160 000 лв. с ДДС.

За допълнителна информация: http://www.beautifulbulgaria.com/bg/news.html
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн