Института по розата в Казанлък най-после с директор, след намеса на Областния управител

STZAGORA.NET

Областният управител в Стара Загора Живка Аладжова посети тази сутрин Института по розата и етеричните култури в Казанлък. Целта на посещението бе среща с работещите и изяснаване на причините за тяхното второ отхвърляне на директорска кандидатура, в случая тази на професор Лилия Кръстева.

Входът на Института бе блокиран от неколцина протестиращи против въвеждането в длъжност на проф. Кръстева.

“Тук съм, за да разбера основната причина за Вашето напрежение. Аз не съм привърженик на кабинетните срещи. Искам да се срещна с хората на работните им места и да потърся причината за отхвърлянето на проф. Кръстева” – обърна се към протестиращите Областният управител Живка Аладжова.

“Крайно време е – продължи тя, – в този институт да се говори за наука, а не да се обслужват интересите на група хора. Това е втора кандидатура, която Вие отхвърляте. Очаквах работниците и служителите да са тук, на работните си места, за да говорим очи в очи. Недопустимо е научни работници от институт с над сто годишна история да нямат написан нито ред по проблемите, които трябва да изследват. България е правова държава и е недопустимо да не може законно избран директор да стигне до работното си място. Не бива да се политизира преднамерено подобна ситуация. Директорът на всяко едно учреждение трябва да има шанс да покаже и докаже своите управленски умения. ”

Днес проф. Кръстева, назначена да изпълнява длъжността директор до провеждане на конкурс, бе въведена на работното си място.
#
vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн