Зеленият склад на “Загорка” – с престижно отличие от Камарата на архитектите

STZAGORA.NET

Водещият производител на бира у нас – „Загорка АД“, беше отличен с престижната награда за Устойчива архитектура в България в ежегодния конкурс, организиран от Камарата на архитектите в България. „Загорка АД“ се класира на 1-во място в надпреварата със своя Зелен склад за готова продукция, който през м. октомври беше официално открит в пивоварната в Стара Загора. Наградата от професионалния съюз на архитектите у нас е сериозно признание за политиката на ЗАГОРКА за развитието на устойчив бизнес в унисон и грижа към околната среда. По-рано през годината „Загорка АД“ получи и приза на МОСВ „Зелена България 2013“ за цялостния принос на компанията в опазването на околната среда.

Зеленият склад за готова продукция на ЗАГОРКА е проектиран и сертифициран по световно признатия метод за оценяване на екологичните показатели на сгради от всякакъв тип – BREEAM, което го прави и първата зелена индустриална сграда в страната ни. Това е и първата сграда от такъв сред всички пивоварни на HEINEKEN в цял свят. На официалното откриването на зеления склад представители на BREEAM връчиха на ръководството официалния сертификат, който покрива най-високото ниво BREEAM 2009: Europe Commercial – Industrial, Excellent.

Съоръжението е оборудвано с най-модерното оборудване (BMS) за автоматично контролиране и управление на отоплението, осветлението, вентилацията противопожарната и другите системи на сградата при минимална консумация на енергия. Заедно с това компютърно базираната система осигурява и оптимални условия на работа на служителите.

Изграждането на складовата база започва в края на 2011 г., като приключва година по-късно. След това стартира и успешно приключва процеса по сертификация на сградата. Площта на най-зеления индустриален склад у нас е близо 3000 кв.м, а стойността на инвестицията възлиза на над 2 млн. лв.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн