EVN България реже 40% от тока от ВЕИ по заповед на Електроенергийния системен оператор

STZAGORA.NET
Днес EVN България започна изпълнение на заповед от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за периодични ограничения на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, съобщиха от фирмата. Мярката се налага с цел поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната.

Ограничителната мярка стартира от 10:00 ч. на 4 април 2013 г., като поетапно и временно ще бъдат изключвани 40% от общо инсталираните ВЕИ-мощности, присъединени към мрежата на дружеството. Ограниченията се извършват пропорционално по определен часови график, кaто ще продължат до 17:00 ч. на 4 април 2013 г.

При последващо разпореждане от страна на ЕСО за промяна или продължаване на ограничителния режим, EVN България е в готовност да продължи с прилагането на тези действия, целящи запазването на равновесието в цялата електроенергийна система на България.

EVN България е предприела мерки за информация до ВЕИ-производители относно изпъленението на оперативното разпореждане от ЕСО.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн