Обсъдиха възможностите за британски инвестиции в Община Стара Загора

STZAGORA.NET

Възможностите за инвестиции в Стара Загора, европейските и инфраструктурните проекти на общината, социалните дейности и сътрудничество в сферата на образованието обсъдиха днес на среща зам.-кметът Иванка Сотирова и представители на Британското посолство.

В продължение на час Катрин Барбър – заместник-посланик и Тим Буйсере – директор „Търговски отдел”в мисията на Великобритания в България, разговоряха за общите полета за сътрудничество между нашите две държави.

Катрин Барбър сподели, че според нея София не е България и че трябва да се пътува, за да опознае хората и страната. Тим Буйсере изрази интерес към бизнеса и търговските компании в региона. Той сподели възхищението си от курорта Старозагорски миерални бани и Регионалния исторически музей, които е посетил наскоро. Подчертан интерес гостите изразиха към възможностите за създаване на карго летище край Стара Загора, проекта за тунел под Шипка, близката магистрала и европейските транспортни коридори.

По време на срещата Тим Буйсере сподели, че първите две места в тазгодишния конкурс на Съюза на говорещите английски в България (ESUB) се заемат от двама възпитаници на ГПЧЕ „Р.Ролан“ в Стара Загора – Иван Петков и Светослава Стойнова. Веднага след срещата в общината той посети гимназията за чуждоезиково обучение.

Заместник-ръководителят на английското посолство у нас Катрин Барбър по-късно проведе среща с директора на ОД МВР ст.комисар Алекси Алексиев, за да се информира за живеещите в региона поданици на Великобритания.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн