Казанлък: На 22 март започват залесителни дейности на „Тюлбето“

STZAGORA.NET

На 22 март Общинската администрация в Казанлък ще постави началото на залесителните дейности на парк „Тюлбето“. Първа пролет в Града на розите ще дойде със засаждането на иглолистни и широколистни дръвчета върху площите в парка, които през миналата година бяха опожарени.

Идеята е там, където е бушувал пожарът, на първия етап да бъдат засадени около 500 дръвчета, като заедно с това в момента теренът се оформя, терасира се и ще бъдат създадени няколко къта за отдих. В тези кътове ще бъдат поставени пейки и масички, изработени от дървесината, получена от опожарените дървета, ще има барбекю, алеи за разходка и почивка. Всеки един екокът ще бъде с площ около 150 кв.м. В парка ще бъдат изградени детски и спортни площадки със съответните съоръжения.

Проектът за новото парково пространство, което ще бъде оформено на мястото на опожарените площи, е изработен от Община Казанлък и е дело на ландшафтен архитект Станислав Пеев към Общинското предприятие “Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата”.

Дейностите по залесяването ще продължат и на 23 и 24 март, като се поканват всички граждани, милеещи за красотата и чистотата на парк „Тюлбето“, да се включат в инициативата.

На 22 март заедно със залесителната кампания, работата на Общинска администрацията и обслужването на гражданите няма да бъдат нарушени. Работното време ще бъде същото както във всеки делничен ден, специалисти ще дежурят в отделите във всяка сфера от дейността на Общината.
*vvv

социални бутони

1 коментар on “Казанлък: На 22 март започват залесителни дейности на „Тюлбето“”

  • Радоил Рапалов wrote on 6 декември, 2013, 10:13

    “Проектът за новото парково пространство, което ще бъде оформено на мястото на опожарените площи, е изработен от Община Казанлък и е дело на ландшафтен архитект Станислав Пеев” – такъв ландшафтен архитект не фигурира в списъците на каб, което ме навява на мисълта, че е измислен.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн