Ученици от Младежкия общински съвет закичиха старозагорските полицаи с мартеници

STZAGORA.NET

С мартеници за здраве и късмет бяха посрещнати днес органите на реда от двете полицейски управления в града и Областната дирекция на МВР. В началото на работния им ден младежите от Младежки общински съвет Стара Загора посрещаха полицаите и вързаха на ръцете им изработените по-рано мартеници.

На 23.02.2013 г. (събота) заедно със своите приятели от домовете за деца, лишени от родителски грижи – „Българка” , „Теофано Попова” и „Мария Терезия”, в продължение на цял следобед те майсториха и направиха над 500-те мартеници, които днес зарадваха получателите си. Не малка част от върнаха жеста и на свой ред закичиха също младежите, като им пожелаха много здраве, успехи и късмет.

Едновременно с това в две от училищата в Гълъбово – СОУ „Васил Левски” и II ОУ „Христо Ботев”, Тодор Кирчев – инспектор ДПС (детска педагогическа стая) в РУП – Гълъбово, в знак на благодарност за изработените мартеници, зарадвали полицейските служители от районното управление в града и различни общественици от областта, проведе днес викторина с награди. Децата от 3 до 7 клас отговаряха на въпроси за тел. 112, както и на такива за безопасността им при движение по пътищата. Съвместно с Младежкия червен кръст бе проведен и урок–демонстрация за видовете превръзки, които еа използват за различните видове наранявания.

Говорител ОДМВР: Ваня Кръстева
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн