Изявление на партия “Нова сила” Стара Загора

ПУБЛИКУВАНО В STZAGORA.NET
*
Уважаеми съграждани!

На 25.11.2010 г. на редовната сесия на Общински съвет Стара Загора стана най-силният сблъсък между управляващата коалиция и опозицията. Без грим се видя безпардонният силов стил на група хора, попаднали случайно в местната власт, без преди това да са следили действията на предишната общинска администрация и Общински съвет от 1999 г. до септември 2007 г.

Тихомир Томов

Всичко това обуславя актовете, решенията, договорите и провежданите обществени поръчки на това управление.

1. По темата за регионално сметище на територията на община стара загора умишлено не се дава информация за концесията на „Мандра баир”, процедурата за която е започнала две години след директивата на ЕК за регионалното сметище. Вместо да извършва безсмислени 4 одита на областна администрация, г-н Николов има време в следващите 7 дни да запознае старозагорци с цялата документация, с подписите на определени длъжностни лица и датите на придвижване на документацията и тогава ще стане ясна точка 1-ва на схемата за боклука.

Същата информация, касаеща депото, трябваше да е изнесена вече и от Община Стара Загора: от 1998 г. до 25.11.2010 г. също по дати! Защо в изнесената информация липсва работата на администрацията за 2008 и 2009 г.? Защо Общинският съвет бе запознат с непълния филм за завода в с. Шишманци сега на сесията, когато той е сниман преди една година?

Въпреки твърденията на пресконференцията на управляващата коалиция от 25.11.2010 г., че е разговаряно за депото с всички политически сили, това не е вярно, тъй като с нас никой не си направи труда да разговаря.

2. В седмицата от 28.10.2007 г. до 04.11.2007 г. Тихомир Томов и областният координатор на партия „Атака” имаха две срещи с кандидат-кмета Танчев и областния координатор на партия ГЕРБ Недялко Недялков. Днес, след 3 години, можем да заявим, че тогава освен мястото за зам.-кмет и двама кметски наместници (до юни 2008 г.), всички договорености не са изпълнени. Така че ние нямаме нито едно основание да вярваме на това управление и поради следните обстоятелства и действия:
- Преместване на групата, стопанисвала Тракийски университет в Община стара загора, довеждайки я до пълно съсипване;
- Нито една схема на предишното управление на Общината не бе премахната. Местата на играчите се заеха от близки на сегашните, създаде се и нов монопол в обществения транспорт, източващ бюджета под благовидния предлог за пенсионерските пътувания по намалени цени;
- Уличното осветление си остана монопол, въпреки писменото предложение на Томов до Танчев от началото на 2008 г. и доклада на одита;
- Проектирането – един перфектен монопол за източване на бюджета, работещ безотказно независимо от скандалите и нашите сигнали;
- Ремонтът на уличните платна и пешеходните пътеки;
- Автоматите за кафе, безобразно пръснати по целия град.

3. Конкретно за фирмата концесионер по чистотата – удължаване на срока на договора от предишния Общински съвет, за да няма нов конкурс и фирмата да има време да закупи нова техника и да я изплати до 2012 г.

- Смяна на управителя и назначаване на близкия до Танчев Стоян Димитров, завеждал помощното стопанство на Тракийски университет;
- Назначението на зетя на кмета на работа във фирмата;
- Нито един опит за финансов контрол по дейностите за извозване на сметта, въпреки нашите искания и драстичното понижаване цената на горивата след 2008 г.;
- Непоставяне на контролен кантар на сметището за теглене на сметта.

Партия „Нова сила” Стара Загора има следните въпроси към кмета и секретаря на Общината:

1. Приета ли е разработката от Община Стара Загора на проект „Електронно правителство” от групата по контрол, ръководена от секретаря на Общината Николина Горова?
2. Съставът на групата по контрол от 11 (единадесет) души получили ли са възнаграждението си?
3. Къде функционира въпросният проект и кой го експлоатира?
4. Правено ли е искане за плащане по проекта и какви са отговорите на органа по оперативната програма ?
5. Кога е регистрирана фирмата изпълнителка на проекта, кои са собствениците й и досега изпълнявала ли е подобни проекти?
6. Бихте ли обяснили защо проектът за „Електронно правителство” на Община Стара Загора е 100% копие на проекта, изпълнен за гр.Севлиево?
7. Каква е съдбата на средствата по проекта „Път с.Калояновец–с.Ловец”?
8. Защо през 2009 г. при загубата на средствата за ремонта на Дома за хора в неравностойно положение на нито едно длъжностно лице нямаше поне „дърпане на ушите”?
9. Защо не е потърсена отговарност на длъжностното лице, отговорно за невърнатите средства по енергийната ефективност по проект „За децата на стара загора с отговорност и любов” ?
10. В кои търговски банки има депозити Община Стара Загора, на каква стойност са те и има ли клауза за комисионни?

Партия „Нова сила” искрено се надява управляващите за изминалите три години да са назначили всичките си роднини на работа, да са си накупили апартаменти по Черноморието и в гр.София, да са сменили старите си автомобили, да са се отърсили от манията си за величие и през последната година до изборите през октомври 2011 год. да поработят за нуждите на обикновените наши съграждани!

Тихомир Томов
29.11.2010 г.
Стара Загора

-

Публикувано в  STZAGORA.NET

-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн