Ще борят уличните търговци в Стара Загора с млекомат

СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ

Зам.-кметът на общината Велизар Балабанов откри вчера на централния пазар в Стара Загора първия млекомат в България. Подобно на автоматите за кафе и безалкохолни напитки, млякото се бутилира и излиза от машината с температура 3 градуса. Автоматът е собственост на НИГО – Стара Загора.

На откриването присъстваше и директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба в Стара Загора д-р Генадий Ганчев. Според него това е първата стъпка за премахване на уличните търговци на мляко с неясен произход и хигиена, срещу които всекидневно в службата постъпват по 3-4 жалби.

Пред журналистите д-р Ганчев декларира, че млякото е от регистрирана ферма от първа категория със специална квота от Държавен фонд “Земеделие” и отговаря на всички европейски регламенти. Отделно фермата има млечен цех, който е регистриран и е под контрола на ДВСК.

Млякото в автомата е пастьоризирано, така че няма никаква опасност за здравето на потребителите. За улеснение на гражданите такива млекомати могат да се монтират на ключови места по общинските пазари. Цената на литър мляко от тях е 1 лв.

Ивайло ДИНКОВ

бутони към социални мрежи

3 коментари on “Ще борят уличните търговци в Стара Загора с млекомат”

  • atanaska karabelova wrote on 17 юли, 2010, 22:32

    interesyvam se ot kade moje da se zakypi mlekomata i na kakva cena i podrobnosti po eksploataciqta my

  • admin wrote on 17 юли, 2010, 23:50

    Попитайте на тел. 042/606-991 в НИГО, предполагам, че ще ви отговорят, тъй като първият млекомат в Стара Загора е техен.

  • ол wrote on 12 октомври, 2010, 8:22

    Къде изчезна млекомата в Железник?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн