Рейнджърка ще бди над имиджа на полигон “Змеево”


Станимира Данева и ген. м-р Бойко Рабаджийски

STZAGORA.NET

Наша рейнджърка в Босна и Херцеговина, служила 6 месеца с автомат “Калашников” на рамо като охранител в база “Бутмир” край Сараево, ще поддържа от понеделник връзките с обществеността на военния полигон “Змеево” край Стара Загора.

Станимира Данева спечели мястото след конкурс, на който се явиха 15 кандидати. Подборът направи работна група от представители на граждански и неправителствени организации в Стара Загора.
Щатът бе отпуснат от Министерството на отбраната като част от пакета мерки за вдигане имиджа на Централния артилерийски технически изпитателен полигон пред обществеността, силно накърнен от разпространяваните през последните години съмнения в общественото пространство, че “Змеево” е сред източниците на обгазяване на Стара Загора и региона, които така и не бяха доказани.

Атрактивната блондинка подписа заповедта си за назначение в присъствието на ген.-майор Бойко Рабаджийски, началник щаб по осигуряването и поддръжката на армията. “Това място сме го взели от друго поделение, за да го дадем тук”, обясни той.

След като поздрави с “Добре дошла” новата пиарка, началникът на “Змеево” полк. Сергей Марков й даде едномесечен срок, за да се запознае със спецификата на изпълняваните задачи. Неправителствените организации, които предложиха на армията кандидатурата й, очакват от Станимира Данева ежемесечни отчети за случващото се на полигона, каза шефката на избралата я обществена комисия Павлина Геренова, омбудсман на Стара Загора.

Станимира Данева е бакалавър по аграрна икономика от Тракийския университет в Стара Загора и магистър по публични финанси в Университета по национално и световно стопанство (УНСС-София). Досега има 8 години стаж в Българската армия. Служила е в две старозагорски поделения – 48430 и 26110.

Посрещането на новия “глас” на “Змеево” от личния състав на полигона.

-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн