Обща информация за Парк Мол Стара Загора


Снимка Slimarkov

Парк Мол (Park Mall) Стара Загора първият модерен търговски комплекс в региона. Атмосферата в него е приветлива, сградата е просторна и светла, а разнообразието от стоки и услуги е впечатляващо. Чрез Парк Мол Стара Загора в региона стъпват водещи български и международни марки.

Парк Мол Стара Загора е разположен на 30 000 кв.м разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ. В него работи кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, оборудвани с дигитална и 3D кинотехника. Водещият бранд в търговията с хранителни стоки “Пикадили” има в мола супермаркет, разположен на 2500 кв. метра.

Общият брой на обектите е над 120 – специализирани магазини, кафенета и ресторанти. Сред световноизвестните марки в сферата на модата и ресторантьорството са Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Caf?, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Кids.

В непосредствена близост до Парк Мол Стара Загора са хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж.

Парк Мол Стара Загора e разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразни стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са на втория етаж. Основен композиционен акцент на сградата е атриумът, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол. Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Търговският център е предпочитано място за развлечение на старозагорци.

Инвеститор на Park Mall е Александра Груп. Инвестицияте е 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на “Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания Colliers International, България.

За Александра Груп

Александра груп е лидер на българския филмов и кинопазар. Компанията инвестира и в изграждане на офисни, търговски и жилищни сгради в София, Стара Загора, Пловдив и Бургас.
Александра груп е разпространител на игрални филми на американските студия WARNER BROS., SONY PICTURES, 20TH CENTURY FOX. През 2003-2005 г. компанията откри за посетители първите в България кинокомплекси от съвременен тип Кино Арена, всеки с площ от 15 000 кв.м., общо 30 зали и 6000 места. Инвестицията в проектите е 30 млн евро. Веригата Кино Арена до края на 2010 г. ще наброява повече от 100 кинозали и 18 000 места. Комплексите Арена са оборудвани с последно поколение дигитални кинопроектори и системи за озвучаване, както и с най-новата технология за триизмерно прожектиране на игрални филми и различни развлекателни програми.

За Colliers International

Colliers International е сдружение на световно ниво между независими компании със самостоятелно управление за недвижими имоти с повече от 290 офиси в над 60 страни. В световен мащаб Colliers управлява имоти с обща площ над 80 милиона кв.м. и разполага с над 11 000 висококвалифицирани професионалисти.

В България компанията работи от 1991 година и е безспорен лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. Понастоящем Colliers International в България представлява някои от най-иновативните и професионално планирани проекти във всички сегменти на пазара, включително офиси и бизнес паркове, търговски, логистични и индустриални площи, жилищни и ваканционни имоти.

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн