Три ПТП-та в и край Стара Загора през последните дни с четирима ранени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

VolanПътнотранспортни произшествия:
На 05.08.2022 г. около 12.00 ч. по АМ “Тракия”, км193+500, е настъпило пътнотранспортно произшествие между л.а.”Рено”, управляван от 46-годишен мъж и л.а.”БМВ”, управляван от 56-годишен мъж. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Водачът на Реното е получил различни наранявания, получил е медицинска помощ и е настанен за лечение в болнично заведение. В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство по чл.343, ал.1 буква “б” от НК.

На 05.08.2022 г. около 10.35 ч. в Стара Загора на кръстовището на ул. “В. Левски” с бул.”Руски” е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация същото е между л.а.”Рено”, управляван от 60-годишен мъж, и 80-годишна пешеходка и 76-годишен пешеходец. Пешеходците са прегледани от медицински екип. Мъжът е бил без констатирати травматични увреждания и е освободен, а жената е получила различни наранявания и е настанена в болнично заведение без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. В сектор “Пътна полиция” е образувано досъдебно производство по чл.343, ал. 1, б.”б” от НК.

На 05.08.2022 г. около 22:20 ч. в Стара Загора на кръстовището на бул.”Руски” с ул.”Ген. Столетов” е настъпило пътнотранспортно произшествие между л.а.”Опел”, управляван от 43-годишен мъж и л.а.”Киа”, управляван от 45-годишен мъж. Пострадали са пътувалите в Киата 53-годишен мъж и 53-годишна жена. Същите са получили получили медицинска помощ и са освободени без опасност за живота, като мъжът е бил с рана на главата, а жената със счупена ръка. Причинени са значителни имуществени вреди и по двата автомобила. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Тествани са с техническо средство и за употреба на наркотични вещества, като за водача на Киата е отчетен отрицателен резултат, а за водача на Опела е отчетен положителен резултат. Същият е бил задържан за срок до 24 часа. В сектор “Пътна полиция” е образувано досъдебно производство по чл. 343 ал.3 б.”а” от НК.

Разкрити престъпления:
Досъдебно производство е било започнато в РУ-Казанлък в началото на месец август след получен сигнал за кражба на вендинг машина за играчки в гр.Казанлък. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия на полицейските служители, като извършител на деянието е установена 32-годишна жена.

На 05.08.2022 г. в 08:50 ч. в кв.”Трите чучура” от служители на Второ РУ-Стара Загора е спрян за проверка л.а.”Ауди”, управляван от 43-годишен мъж. Установено било, че автомобилът е с поставени регистрационни табели на друга кола. Във Второ РУ е започнато досъдебно производство по чл.345,ал.1 от НК.

На 04.08.2022 г. служители на РУ-Гълъбово, съвместно със служители на ТП ДГС – Стара Загора извършили проверка в дома на 58-годишен мъж в Гълъбово. В хода на същата било установено, че в имота има около 3 пространствени кубика дърва за огрев от типа “Габър”, “Дъб” и “Ясен” без необходимите документи. Образувано е досъдебно производство по чл.235 от НК.

По-характерни престъпления:
На 05.08.2022 г. в 05.14 ч. в РУ-Казанлък е получен сигнал, че е направен опит да бъде отнет катализатор от л.а.”Фолксваген”, паркиран в града. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК.
#

gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн