Задържаха две групи незаконни мигранти от Афганистан, превозвани по АМ “Тракия”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

На 05.08.2022 г. в РУ Чирпан е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, от нк, за това, че на същата дата в 00.10 ч. по АМ “Тракия”, километър 168, в посока София, водачът, управлявал т.а. “Форд Транзит”, е превозвал в автомобила и багажното му отделение 27 мъже на видима възраст от 15 до 30 години от Афганистан, без документи за самоличност, които незаконно са преминали границата на Република България. Един от пътниците е скочил по време на движение от предната дясна врата на МПС-то, преминал е през предпазната мантинела и към момента е в неизвестност. Водачът и афганистанските граждани са задържани за срок до 24 часа в РУ Чирпан.

На 04.08.2022 г. около 15:00 часа на километър 205 на АМ “Тракия” екип на Пътна полиция при ОДМВР Ст.Загора спира за проверка т.а. “Мерцедес Спринтер”, движещ се в посока запад, и установяват, че в товарният отсек на автомобила пътуват 25 мъже от Афганистан без лични документи. Извършен е оглед на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от НК. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

На 04.08.2022 г., в 01:35 ч., в РУ – Раднево е получено съобщение, че след скандал е възникнало сбиване между няколко лица в с. Сърнево, общ. Раднево. На място е установено, че в следствие на сбиването трима от тях – мъже на 31, 24 и 30 години, са получили травми в областта на главите и телата. Откарани са в УМБАЛ – Стара Загора, където са настанени за лечение. Други двама от участниците в сбиването, на 54 и на 29 години, също са получили наранявания. Обслужени са амбулаторно в болнично заведение, след което са задържани за срок до 24 часа. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129, ал.2 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 04.08.2022 г., около 10.00 ч., в гр. Казанлък, по бул. “23-ти пехотен Шипченски полк”, се е движел л.а. “Рено”, управляван от 66-годишен мъж. Същият при извършване на маневра “завой наляво”, е отнел предимството на мотоциклет “Сузуки”, управляван от 23-годишен водач, и го блъснал. В следствие на удара возеща се на мотоциклета 18-годишна жена, е получава фрактура на левия лакът и охлузвания. Настанена е за лечение МБАЛ – Казанлък,  без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, от НК.
#svz

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн