Опит за убийство в Стара Загора, извършителят е задържан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

lampa-4Разкрити престъпления:
На 06.05.2021 г., в 17.36 ч., в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за пострадало лице в двора на къща в гр.Стара Загора. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че това е 38-годишна жена. Тя е била откарана и настанена в болнично заведение с опасност за живота. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия като извършител на деянието е установен 36-годишен мъж. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Окръжна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем А.Б., на 36 г., за това, че на 06.05.2022 г. в Стара Загора е направил опит умишлено да умъртви 38–годишната Й.Б. Деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 115 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

До момента е установено, че А.Б. е извършил деянието като намушкал жената многократно с нож. Тя била откарана в болница в безсъзнание и оперирана незабавно. Извършителят и пострадалата имали приятелски отношения, но напоследък те се влошили. Поради тази причина на А.Б. била наложена от съда забрана да доближава жената.

Пътнотранспортни произшествия:
На 08.05.2022 г., около 17.55ч., в землището на гр. Стара Загора, по път 50037 от село Люляк към Стара Загора, на км.5+800, е настъпил пътен инцидент между т.а.”Пежо”, управляван от 62-годишен мъж и мотоциклет “Кавазаки”, управляван от 44-годишен мъж. По първоначална информация от удара са пострадали водачът на мотоциклета, който е получил счупване на подбедрицата на крак и пътувала с мотоциклета 45-годишна пътничка, която е получила счупване на глезен на крак. Двамата са откарани в болнично заведение, където мъжът е настанен за лечение, а жената е обслужена и освободена, без опасност за живота. Водачът на лекия автомобил и жена, пътувала в колата, са без констатирани наранявания. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, уредът и за двамата е отчел 0.00 промила. В сектор “Пътна полиция” е образувано досъдебно производство по чл.343 ал.1 б.”б” от НК.

На 06.05.2022 г., около 10:00 ч. в гр.Стара Загора, на кръстовището на бул.”Цар Симеон Велики” с ул. “Ангел Кънчев” е настъпил пътен инцидент между л.а.”Опел”, управляван от 44-годишен мъж и л.а.”Ауди”, управляван от 40-годишен мъж, при който са ударени и паркирани л.а.”Нисан” и л.а.”Ауди”. По първоначална информация от удара няма пострадали лица, но са нанесении значителни имуществени вреди по автомобилите. Водачите са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. В сектор “Пътна полиция” е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1 б.”а” от НК.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн