Мъж с прободна рана на пътя за Бузлуджа, екшън гонка на автомобил-беглец в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

lampa-2aПо-характерни престъпления:
На 30.11.2021 г. в 17:10 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че в близост до пътя за връх “Бузлуджа“ e намерен мъж в безпомощно състояние с нанесена прободна рана на тялото (гол и завързан за дърво, по неофициални данни – ред.). Същият е настанен за лечене в МБАЛ – Казанлък с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.115, вр. с чл.18, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на ОП – Стара Загора. (Още по темата – тук.)

На 29.11.2021 г. в 14:05 ч. в Казанлък полицейски екип на РУ – Казанлък е подал сигнал за спиране на л.а. “Сеат”, при което водачът не се подчинил, а ускорил автомобила. Същият се опитал да избяга и да избегне проверката, при което е предизвикал ПТП с материални щети, като се ударил в движещ се срещу него л.а. “БМВ”. След удара водачът на л.а. “Сеат” го изоставил и избягал. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на автомобила са поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС и същият е бил управляван от 18-годишен мъж, който към момента се укрива. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.345, ал.1, и по чл.270, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Започнати бързи производства:
На 30.11.2021 г. около 16:00 ч. по път II-66, в землището на Община – Стара Загора, се е движел лек автомобил “Пежо”, управляван от 31-годишен мъж. Водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се ударил в дърво. Мъжът е тестван с технически средства, при което е установено, че е управлявал автомобила след употреба на алкохол и на наркотично вещество – амфетамин. В сектор ”Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 и по чл.343б, ал.3 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 30.11.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 34-годишна жена за това, че на същата дата около 02:50 ч. в района на кръстовището на ул. “Св. Княз Борис” и ул. “Кольо Ганчев” е управлявала л.а. “Фиат” след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Установено с техническо средство.

Пътнотранспортни произшествия:
На 30.11.2021 г. в 09:00 ч. по път II-55, км.45, от Велико Търново към град Гурково се е движел л.а. “Субару”, управляван от 69-годишен мъж. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост на ляв завой водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал в бетонна конструкция. Вследствие на удара мъжът е получил политравма и е настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Образувано е дъдбно производство по чл.343, ал.1 от НК.
#svz

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн