Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 20 октомври 2021 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

lampa-2aЗапочнати бързи производства:
На 19.10.2021 г. в РУ-Казанлък е започнато бързо производство по чл.343б ал.3 от НК срещу 19-годишен казанлъчанин за това, че около 11.05 ч. на ул.”Капитан Петко войвода” в Казанлък е управлявал л.а. “Фолксваген” след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Вчера в РУ-Казанлък е започнато още едно бързо производство по чл.343 б, ал.3 от НК срещу 25-годишен казанлъчанин за това, че на същата дата около 21:55 ч. в Казанлък, по ул.”Отец Паисий” е управлявал л.а.”Ситроен” след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 19.10.2021 г. в РУ-Раднево е образувано бързо производство по чл. 343в, ал.2 от НК срещу 20-годишен радневец за това, че на същата дата по ул. “Г. Димитров” е управлявал л.а.”БМВ” в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление.

Вчера към 15:55 ч. на улица в Казанлък полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал за спиране на водач на л.а.”Рено”. Мъжът не се подчинил и продължил да шофира, неколкократно нарушавайки правилата за движение по ЗдВП и създавайки опасност за останалите участници в движението. Минути по-късно автомобилът бил открит изоставен в междублоковото пространство в града. След извършена справка униформените констатирали, че превозното средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗдВП. В хода на незабавните полицейски действия е установена самоличността на водача – 27-годишен жител на с. Ръжена, неправоспособен. Той е задържан за срок до 24 часа, тестовете за употреба на алкохол и наркотици са дали отрицателни резултати. Срещу него е образувано бързо производство по чл.325, ал.3, вр. чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК и чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК.
#svz

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн