Втора кражба на ел.тротинетка в Стара Загора – бюлетин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

lampa-2aПо-характерни престъпления:
По сигнал за кражба на електрическа тротинетка работят полицейски служители от Първо РУ – Стара Загора. По данни на собствениците посегателството е извършено в нощта срещу 9 юни от остъклено пространство пред апартамента им в областния град. Образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК. (Припомняме, че първата ел.тротинетка в Стара Загора беше открадната на 11.11.2020 г. от главната улица в града – ред.)

На 09.06.2021 г. в РУ-Казанлък 42-годишен мъж сигнализирал, че предишния ден около обед на улица в града е бил откраднат портфейлът му със 795 лева, 130 евро, лични документи и кредитна карта. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК продължава.

Досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК е образувано във Второ РУ – Стара Загора. Вчера 42-годишен местен жител сигнализирал за счупени стъкла на два леки автомобила “Тойота”, негова собственост. Работата по случая продължава.

Разкрити престъпления:
Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Казанлък. В хода на специализирана полицейска операция е извършено претърсване в имот в Крън, общ. Казанлък, обитаван от 30-годишен мъж. Намерени и иззети са 21,96 г суха зелена тревиста маса – марихуана, видно от изготвената експертиза, и пликче с бяло прахообразно вещество – 0,19 г метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Започнати бързи производства:
В РУ – Казанлък е започнато бързо производство по чл. 345, ал. 2 и чл. 343в, ал. 2 от НК срещу 22-годишен неправоспособен водач. Около 18.45 часа вчера той бил засечен в с. Тулово да управлява нерегистриран мотоциклет. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн