Задържаха в Стара Загора иманяр с тракийски и римски антики

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MetaldetectorРазкрити престъпления:
На 08.01.2021 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. На същата дата в ЖК “Трите чучура” е задържан 56-годишен мъж от Стара Загора. При извършените процесуално-следствени действия в дома на лицето и в управлявания от него лек автомобил са намерени и са иззети металдетектор, 13 тракийски, римски и византийски старинни предмети – украси, кръст и бронзова фигура, както и суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, 0,46 гр. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.278, ал.6, чл.277а, ал.7 и чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи производства:
На 13.01.2021 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу 35-годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък, за това, че на същата дата около 03:00 ч. в Казанлък, квартал ”Васил Левски”, е управлявал л.а. ”Фиат” след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 12.01.2021 г. в 14:45 ч. в Стара Загора на бул. “България” от полицейски екип е спрян л.а. “Опел”, управляван от 44-годишен мъж от Стара Загора. При извършената проверка и последвалите процесуално-следствени действия е установено, че в автомобила се превозват 6 чувала, съдържащи общо 60 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. В ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн