Новородено открито мъртво в индустриалната зона на Стара Загора – бюлетин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aПо-характерни престъпления:
На 30.03.2020 г. в 11.15 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за намерено мъртво тяло на новородено дете. При извършеният оглед е установено, че на промишлена площадка, намираща се в индустриалната зона на Стара Загора, е намерено тяло на новородено дете от мъжки пол. Образувано е досъдебно производство по чл.115 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за умишлено умъртвяване на новородено дете

На 30 март 2020 г. на тел. 112 е получено съобщение за намерен труп на новородено дете от мъжки пол. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от НК. Незабавно е предприето извършване на процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието. Иззет е ДНК профил на следа от биологичен произход.

Установено е, че на поточна линия за сепариране на битов отпадък във фирма в Стара Загора е намерен труп на новородено от мъжки пол. Предполага се, че раждането е на не повече от 24 часа преди намиране на трупа.

Предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи – съдебно-медицинска и ДНК експертиза. Разпитват се свидетели. Наказанието,  което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

*  *  *

На 30.03.2020 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от 42-годишна жена, че е взломено предното дясно стъкло на л.а. „Ауди“, който е бил паркиран на ул. „Мусала“ в Казанлък, и е извършена кражба на видеорегистратор. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Бързи производства:
На 30.03.2020 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 20-годишен мъж от София за това, че около 16:30 ч. на същата дата в Казанлък, по ул. “Капитан Петко войвода”, е управлявал л.а. “Мерцедес” след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Пътнотранспортни произшествия:
На 30.03.2020 г. около 08:15 ч. в Стара Загора на ул. “Оборище” на заден ход се е движел т.а. “Фолксваген”, управляван от 43-годишен мъж. При движението си същият блъснал пресичащата 84-годишна пешеходка. Вследствие на удара жената е получила комоцио и разкъсно-контузни рани по главата и тялото. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетен отрицателен резултат. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.
#gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн