Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 6 март 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aБързи производства:
На 06.03.2020 г. около 02:30 часа в Стара Загора полицейски екип на Първо РУ е спрял за проверка движещ се по бул. “Цар Симеон Велики” л.а. “Хонда”, управляван от 32-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетено съдържание от 2.35 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 05.03.2020 г. от служители на РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за защита на интелектуалната собственост, в хода на която са извършени проверки на два търговски обекта, намиращи се на булевард “Княз Александър Батенберг”. В търговски обект със собственик 62-годишна жена са намерени и иззети 126 артикула (тениски, блузи, ризи, панталони, якета) от защитени търговски марки, разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях, а в търговски обект, стопанисван от 44-годишна жена, са намерени и иззети още 37 тениски и блузи от защитени търговски марки, също разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях. В РУ – Казанлък са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.172б от НК. Работата по случаите продължава.

По-характерни престъпления:
На 04.03.2020 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за прекъснат сигнален кабел на БДЖ в участъка между гара Стара Загора и с. Калояновец, общ. Стара Загора. При извършения оглед е установено, че е извършена кражба на кабел с дължина от около 40 метра. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

На 05.03.2020 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 58-годишен мъж, че е разбито предното дясно стъкло на л.а. “БМВ 520″, фирмена собственост, и е извършена кражба на документи и сумата от 800 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.
#svz

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн