Два инцидента с блъснати пешеходци в Стара Загора вчера – бюлетин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aПътнотранспортни произшествия:
На 03.12.2019 г. около 17:47 ч. в Стара Загора по бул. “Цар Симеон Велики” се е движел л.а. “Фиат”, управляван от 29-годишен мъж. На пешеходна пътека същият блъснал пресичащата 73-годишна пешеходка от Стара Загора, вследствие на което жената е получила фрактура на лявото коляно. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетен отрицателен резултат. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

На 03.12.2019 г. около 17:17 ч. в Стара Загора по бул. “Цар Симеон Велики” се е движел л.а. “КИА”, управляван от 49-годишна жена. В района на пешеходна пътека същата е блъснала пресичаща 75-годишна пешеходка от Стара Загора и вървящо с нея момиче на 5 години. Вследствие на удара пешеходката е получила фрактура на лява сакрално-илиачна кост и е настанена за лечение в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Детето е с натъртване в областта на главата. Обслужено е амбулаторно и е освободено. Водачката на автомобила е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетен отрицателен резултат. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

Бързи производства:
На 03.12.2019 г. в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в от НК срещу 17-годишен младеж от гр. Стара Загора, неправоспособен водач на МПС, за това, че на 02.12.2019 г. около 17:20 ч. по ул. “Герасим Папазчев” в Стара Загора е управлявал мотоциклет без свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 03.12.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу 55-годишен мъж от гр. Стара Загора за това, че в 23:05 ч. на ул. “Христо Ботев” е управлявал л.а. “Форд” след употреба на алкохол с концентрация в издишания въдух от 1,50 промила, установено с техническо средство.

Разкрити престъпления:
На 03.12.2019 г. от служители на ГДНП, София, и сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконно проучване на местности, регистрирани като паметници на културата, и предмети, представляващи културно-историческа ценност. Около 17,30 ч. на същата дата в Стара Загора, кв. “Железник”, е спрян за проверка л.а. “Дайхацу”, управляван от 41-годишна жена и пътуващи в автомобила двама мъже, на 43 и на 46 години, всички от Стара Загора. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и иззети 9 римски монети, римски пръстен, старинна апликация от бял метал и 3 металдетектора, а при извършени претърсвания на две жилища в Стара Загора, обитавани от лицата, са намерени и иззети 1 бр. старинна украса от бял метал и 3 медни предмета (части от антични съдове). В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:
На 03.12.2019 г. в РУ – Казанлък се е явил 70-годишен мъж, който заявил, че за времето от 16:30 ч. до 17:30 ч. от офис, намиращ се на ул. „Княз Мирски“ в Казанлък, е извършена кражба на портфейл със сумата от 1000 лв., ваучери на стойност 200 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК.

На 03.12.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явила 43-годишна жена, която заявила, че в 15:30 ч. на същата дата в магазин в Стара Загора на ул. “Св. Княз Борис” непознат мъж е извършил кражба на сумата от 410 лв. от отворено чекмедже, намиращо се под касов апарат. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК.
#сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн