Автобус блъсна 15-годишно момиче в Гълъбово – бюлетин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aПътно-транспортни произшествия:
На 27.08.2019 г. в 16:30 ч. в РУ – Гълъбово е получено съобщение за настъпило ПТП в с. Обручище, общ. Гълъбово. На място е установено, че на ул. “Млада гвардия”, в близост до автобусна спирка, 15-годишна пешеходка е била блъсната на платното за движение от пътнически автобус “Сетра”, управляван от 60-годишен водач. В резултат на удара пешеходката е получила множество фрактури и черепно-мозъчна травма. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 27.08.2019 г. в 03:00 ч. по път ІІ-56 от връх Каваклийка за с. Турия, общ. Павел баня, се е движел л.а. “Мерцедес”, управляван от 19-годишен мъж. На км.19, поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се преобърнал. Вследствие на настъпилото ПТП водачът и возещото се на предната дясна седалка 17-годишно момче от Казанлък са получили порезни рани по главите. Настанени са за наблюдение в МБАЛ – Казанлък с комоцио, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух от 1.08 промила. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 от НК.

Бързи производства:
На 28.08.2019 г. в РУ – Чирпан е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.343б от НК срещу 43-годишен мъж от Чирпан за това, че на 28.08.2019 г. около 00:09 ч. по ул. “Васил Левски”, е управлявал л.а. “Мерцедес” след употреба на алкохол с концентрация от 2,77 промила, установено с техническо средство.

Разкрити престъпления:
В бюлетин № 233/21.08.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено съобщение за извършена кражба на CD плейър, 84 кг пчелен мед, дрелка, прободен трион, електрическо ренде и бойлер от постройка в с. Руманя, общ. Стара Загора, за което в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.194 от НК. В бюлетин № 236/2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба в с. Руманя, общ. Стара Загора, при която от стопанска постройка е отнет мотоблок. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъпленията – двама мъже, на 29 г. и на 19 г., от Нова Загора. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн