Бюллетин на ОДМВР – Стара Загора, 30 май 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aБързи производства:
На 29.05.2019 г. от служители на Първо РУ – Стара Загора е извършена проверка на къща в с. Ястребово, общ. Стара Загора, при която е установено, че 36-годишен мъж, който я обитава, неправомерно е присъединил постройката към електроразпределителната мрежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234в от НК.

Разкрити престъпления:
На 28.05.2019 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение сигнал за извършен опит за противозаконно отнемане на л.а. “Фолксваген Голф”, собственост на 35-годишна жена, който е бил паркиран в стопански двор в с. Горно Черковище, общ. Казанлък. Автомобилът е установен катастрофирал в близост до мястото, където е бил паркиран, с щети на левите врати и стъкла. Образувано е досъдебно производство по чл.346 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – 42-годишен мъж от с. Средногорово, общ. Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 часа.

Пожари:
На 29.05.2019 г. в 22.00 ч. в РУ – Чирпан e получено съобщение за възникнал пожар в стопански постройки в с. Свобода. На място е изпратен екип на РСПБЗН – Чирпан, който установил, че е изгоряла пристройка и част от покривната конструкция на стопанските постройки. Не са установени данни за умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство по чл.331 от НК.

Други инциденти:
На 29.05.2019 г. в 08.41 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение, че в местността “Сиритлика” (в землището на с. Юлиево, общ. Мъглиж) е паднал мотоделтапланер и пилотът е починал. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.
#сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн