Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 15 май 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aРазкрити престъпления:
На 14.05.2019 г. в Стара Загора от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотици, при която след закупуване на наркотични вещества са задържани шест лица на възраст между 17 и 36 г. от Стара Загора и 26-годишна жена от Асеновград. При последвалия личен обиск на лицата, в две от тях са намерени 4 полиетиленови пликчета, съдържащи синтетично наркотично вещество – метамфетамин. В хода на операцията е задържан и мъж на 56 г. от Стара Загора. При извършения личен обиск у него са открити 13 полиетиленови пликчета, съдържащи метамфетамин и полиетиленово топче, съдържащо около 2 грама марихуана. Извършено е претърсване в дома на мъжа, при което са намерени и иззети още 20 грама метамфетамин и 18 полиетиленови пликчета, съдържащи същото наркотично вещество. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са три бързи производства за престъпления по чл.354а от НК. Работата по случая продължава.

На 14.05.2019 г. в 21:40 ч. в с. Козаревец, общ. Стара Загора, е спрян за проверка л.а. “Ланчия”, управляван от 38-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетена концентрация от 1.80 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

В бюлетин № 123/03.05.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено съобщение за извършена на 02.05.2019 г. кражба на ударно-пробивна машина от складово помещение в Стара Загора, на ул. “Поп Минчо Кънчев”. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК. В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – мъж на 40 г. от с. Плоска могила, общ. Стара Загора.

Пътно-транспортни произшествия:
На 14.05.2019 г. около 12.10 ч. по АМ “Тракия” се е движел л.а. “Хонда”, управляван от 37-годишен мъж с отнето свидетелство за управление на МПС. На км.228 водачът изгубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно вдясно по посоката на движение и се преобърнал по таван. В резултат на настъпилото ПТП е пострадал водачът, който получил счупване на два шийни прешлена и контузия на гръбначния стълб. Настанен е за лечение в НХК – Пловдив с опасност за живота. Пострадал е и 60-годишен пътник в лекия автомобил, който получил контузия на белия дроб, луксация на лявата ръка и счупване на ребра. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал.1 от НК.
#


бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн