Дрогиран водач удари пешеходка в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aПътно-транспортни произшествия
На 07.05.2019 г. около 11.50 ч. по път II-66 до магазин “Метро”, Стара Загора, в посока запад-изток, се е движел л.а. “Опел Астра” управляван от 36-годишен мъж от Стара Загора. На км. 58+700 водачът навлязъл в южния банкет на платното, където ударил с предната дясна част на автомобила 44-годишна пешеходка от Стара Загора, след което продължил движението си и се ударил в паркиран л.а. “Мерцедес”. Вследствие на настъпилото ПТП пешеходката е получила черепно-мозъчна травма. Откарана е за лечение в УМБАЛ – Пловдив с опасност за живота. Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол е отрицателен, а тестът за наркотични вещества е положителен за амфетамин. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 07.05.2019 г. в с. Розово, общ. Казанлък, полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял л.а. “Пежо 405″, управляван от 63-годишен мъж от гр. Мъглиж и пътуващи в автомобила други трима мъже – на 26, 37 и 24 години, също от Мъглиж. При извършената проверка в багажното отделение на автомобила са открити медни проводници тип МККЖ с обща дължина 48 метра. Установено е, че същите са обект на кражба от ЖП линия между с. Тулово и с. Дъбово, общ. Мъглиж. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:
На 07.05.2019 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явила 38-годишна жена, която заявила, че около 12:20 часа на същата дата в Стара Загора на кръстовището на ул. “Ген. Столетов” и ул. “Хр. Смирненски” непознат мъж е издърпал със сила дамската й чанта, съдържаща лични документи, банкови карти и дамско портмоне със сумата от 100 лева, и е избягал. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 от НК.
#


бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн