Стара Загора с приз за „Благосъстояние” от вестник „24 часа”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
57331344_2208695452545870_8745275355708784640_nСтара Загора получи приз „Благосъстояние“ от пилотното издание на класацията „Образцова община“ на вестник „24 часа“. С новия си проект медията цели да открои и насърчи добрите практики в местното самоуправление, както и да покаже положителния опит на общините, който да служи за пример на останалите. От името на кмета на града Живко Тодоров отличието прие секретарят на Общинска администрация Делян Иванов ( първият вдясно на снимката). Церемонията се проведе днес в „Морското казино“ в Бургас.

Стара Загора е показала добро ниво на доходи и заетост, както и предоставяне на възможности за професионално развитие и правене на бизнес.

Експертен съвет оцени общините от Югоизточния регион по пет групи критерии – Качество на живот, Инфраструктура, Благосъстояние, Умен град и Градски дух, като в тях има още над 20 индикатора, за да бъде постигната максимална обективност. Класацията ще даде оценки на общо 265-те български общини през есента.

Индексът „Образцова община” е вдъхновен от програмата на ООН за стабилно и устойчиво развитие на градовете – UN-Habitat, която прави индекса CPI – City Prosperity Initiative.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн