Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 4 април 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aБързи производства:
На 03.04.2019 г. в РУ – Раднево е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.195 от НК за това, че при извършена проверка в двора на 54-годишен мъж в гр. Раднево са намерени 2 пространствени кубични метра дърва за огрев, които не са маркирани с контролна горска марка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 03.04.2019 г. в Участък – Павел баня при РУ – Казанлък се е явил 52-годишен мъж, който заявил, че около 08.00 ч. от имот, намиращ се в землището на гр. Павел баня, са ожънати около 0,5 декара лавандулови насаждения и е извършен опит за кражба на 67 кг лавандула за резници. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 43-годишен мъж от Павел баня. Същият е задържан за срок до 24 часа. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.194 от НК.

По-характерни престъпления:
На 03.04.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 56-годишен мъж, че е отнет катализатор от лек автомобил „Форд“, който е бил паркиран в кв. „Трите чучура“. На място е установено, че е отрязано средното гърне на автомобила заедно с катализатора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

Пожар:
На 02.04.2019 г. в 23.38 ч. в Първо РУ – Стара Загора e получено съобщение, че на ул. “Свети Княз Борис” гори т.а. “Фолксваген Транспортер”. На място е изпратен екип на РДПБЗН – Стара Загора, който е изгасил огъня. Извършен е оглед на местопроизшествието и в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване.

Пътно-транспортни произшествия:
На 03.04.2019 г. около 13.00 ч. в Стара Загора, на ул. “Планинец”, при движение на заден ход л.а. “Рено Лагуна”, управляван от 39-годишен мъж, е блъснал преминаващата зад автомобила 76-годишна пешеходка. Същата е настанена за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със счупен пръст на дясната ръка, комоцио и контузия на гръдния кош, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен.
#бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн