Откраднаха 3 климатика и телевизор от старозагорски дом

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aПо-характерни престъпления:
На 26.03.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 60-годишен мъж, който заявил, че е установил кражба на телевизор и 3 климатика от жилище негова собственост, намиращо се на ул. „Тича“ в Стара Загора, което не е посещавал от лятото на 2018 г. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

Разкрити престъпления
На 26.03.2019 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора и РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси.
В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в с. Шейново, общ. Казанлък, в дома на 58-годишен мъж. Намерени са и са иззети: незаконно притежавана самоделна пушка с нарезна цев, кал.7,62; 1 боеприпас кал.7,62; ловни трофеи от два благородни елена и един сръндак и паднали рога от 3 благородни елена.
На същата дата в гр. Шипка са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в дома на 53-годишен мъж. Намерени са и иззети: незаконно притежавана пушка с нарезна цев и монтиран на нея оптичен прицел; 335 боеприпаса от различен калибър; 14 ракети; ловни трофеи от 2 благородни елена и 12 сръндака и паднали рога на 5 благородни елена и 6 сръндака. С цел извършване на изследване и установяване на статута им са иззети и законно притежавани от лицето оръжия.
За откритите ловни трофеи е уведомена РДГ – Стара Загора, от която на място е изпратен екип от служители на дирекцията. В ОДМВР – Стара Загора са образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.339, ал.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

На 26.03.2019 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, при която около 09:00 ч. в с. Ракитница, общ. Стара Загора, е спрян л.а. “Дачия”, управляван от 41-годишен водач и пътуващ в автомобила 40-годишен мъж от Стара Загора. При извършени процесуално-следствени действия – личен обиск и претърсване на автомобила, са намерени иззети: 100 грама наркотично вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин и 100 г наркотично вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин.
При последвалото претърсване в дома на 40-годишния мъж в Стара Загора е намерено и иззето още 18 г наркотично вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК.

В бюлетин №81/22.03.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено противозаконно отнемане на л.а. “Лада” от с. Зимница, общ. Мъглиж, който е бил паркиран отключен, с ключовете на контактния ключ, а по-късно е намерен изоставен на черен път в землището на с. Дъбово, общ. Мъглиж. По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346 от НК. В резултат от проведените от служители на Участък – Мъглиж при РУ – Казанлък оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама непълнолетни младежи, на 16 и на 15 години, от с. Зимница.

Бързи производства:
На 26.03.2019 г. около 16:45 ч. в гр. Гълъбово е спрян за проверка л.а. “Фиат Стило”, управляван от 43-годишен мъж от Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1.41 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
#бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн