Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 8 февруари 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aРазкрити престъпления:
На 07.02.2019 г., в РУ – Чирпан е получено съобщение за кражба на 70-метров електрически удължител от стопанска постройка в с. Свобода, общ. Чирпан. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 15-годишен младеж от с. Свобода. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

В бюлетин № 38/07.02.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на две крави от селскостопанска постройка в с. Долно Сахране, общ. Павел баня, за което в РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят на престъплението – мъж на 44 г. от с. Синитово, общ. Пазарджик.

По-характерни престъпления:
На 07.02.2019 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за взломена врата на търговски обект, намиращ се на бул. “Митрополит Методи Кусев”. При извършения оглед на място е установено, че около 22:00 ч. на същата дата чрез използване на техническо средство е взломена входната врата на обекта и от незаключено чекмедже е отнета сумата от 93 лв. и 50 ст. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

На 07.02.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 28-годишен мъж от Стара Загора, че е разбит кафе-автомат, намиращ се на ул. “Хаджи Димитър Асенов” и липсват монетник, каса и неустановена към момента парична сума. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.

Бързи производства:
На 07.02.2019 г. в гр. Гълъбово, на бул.”Република”, е спрян за проверка л.а. „Рено Клио“, управляван от 31-годишна жена от гр. Стара Загора. Установено е, че жената управлява автомобила в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството й за управление на МПС. В РУ – Гълъбово е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в от НК.

На 07.02.2019 г. в РУ – Раднево е получено съобщение за извършена кражба от къща в с. Константиновец, общ. Раднево, собственост на 61-годишен мъж. Установено е, че в къщата е проникнато чрез счупване на прозорец и е извършена кражба на аудио система, шест литра ракия и шест бутилки бира от по два литра. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 22-годишен мъж от с. Константиновец. Същият е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 195 от НК.
#tcsnov

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн