Габаревец се габарка със съселянин, отрязал му черешите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2aРазкрити престъпления:
На 09.01.2019 г. в Участък – Павел баня при РУ – Казанлък се е явил 45-годишен мъж от с. Бузовград, общ. Казанлък, който заявил, че от черешова градина, намираща се в местността “Над друма” в землището на с. Габарево, общ. Павел баня, са отрязани 4 овощни дървета. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и последвали процесуално-следствени действия в имот, намиращ се в с. Габарево, на ул. “Тунджа”, обитаван от 62-годишен мъж, са намерени и иззети около 1,5 куб. метра дърва от череша. Работата по случая продължава.

На 10.01.2019 г. в Участък – Лозенец при Второ РУ – Стара Загора се е явил 39-годишен мъж, който заявил, че на 07.01.2019 г. е установил, че е взломена входната врата на къщата му, намираща се в Стара Загора на ул. “Зюмбюля Талимова”, и е извършена кражба на саксофон и електрическа готварска печка. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на кражбата е 29-годишен мъж от Стара Загора.

В бюлетин № 9/2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на 90 метра ел. кабел от района на рудник от енергиен комплекс „Марица-изток“, за което в РУ – Раднево е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Раднево е установено, че съпричастен към извършване на деянието е 30-годишен мъж от с. Трояново, общ. Раднево. Същият е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Започнати бързи производства:
На 10.01.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 36-годишен мъж от Стара Загора за това, че на същата дата около 16:50 ч. по ул. “Б. Бонев” е управлявал л.а. “Фолксваген Голф” след употреба на наркотично вещество – кокаин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
#


бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн