Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 2 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
lampa-3aБързи производства:
На 01.08.2018 г., около 14.20 ч., в с. Боздуганово, общ. Раднево е спрян за проверка мотопед “Vicini”, управляван от 49-годишен мъж от същото село. Установено е, че мотопедът не е регистриран по надлежният ред, а водачът е неправоспособен. В РУ – Раднево е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

На 28.07.2018 г., около 14:30 ч., в с. Плодовитово, общ. Чирпан е спрян за проверка мотопед “Sym”, управляван от 34-годишен мъж от същото село. Установено е, че мотопеът не е регистриран по надлежния ред, а водачът е неправоспособен. В РУ – Раднево е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

Разкрити престъпления:
На 01.08.2018 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконно държане на огнестрелно оръжие, боеприпаси, монети и предмети, представляващи културно-историческа ценност. При проведени процесуално-следствени действия в две жилища, ползвани от 55-годишен мъж от Стара Загора, са намерени и иззети шест монети, един пръстен и четири предмета с античен произход, както и три ловни пушки и множество боеприпаси за тях. По случая в ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 и чл. 278, ал. 6 от НК. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.
#
vikdec

viknoeсподеляне на връзка


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн