Крадени дърва в Николаево, блъсната пешеходка в Стара Загора, задържан беглец в Гълъбово

STZAGORA.NET
*
lampa-2aБързи производства:
На 30.07.2018 г. от 08:30 ч. до 14:30 ч. от служители на ОДМВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ на територията на Участък – Гурково е проведена специализирана полицейска операция съвместно със служители на ТП “Държавно горско стопанство” – Гурково, с цел установяване на лица, съхраняващи незаконно добита дървесина. В ромската махала на гр. Николаево са проверени 43 частни дома и 60 лица. Образувани са 10 бързи производства, по които са иззети 32,6 пространствени кубически метра незаконно добита дървесина и 11 моторни триона. Съставени са 16 акта по Закона за горите, 1 акт по ЗБЛД и 1 акт по ЗОСИ.

На 26.07.2018 г. е извършена проверка в жилището на 19-годишен мъж от Казанлък, където същият доброволно е предал общо 20,24 г марихуана. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1, предл. 1-во от НК.

Пътно-транспортни произшествия:
На 30.07.2018 г. около 17.40 ч. в Стара Загора по ул. “Загорка” се е движел лек автомобил “Опел Зафира”, управляван от 38-годишен мъж от Стара Загора. Същият е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предната лява страна на насрещно движещия се л.а. “Фолксваген Джета”, управляван от 36-годишен мъж от Стара Загора. В резултат на удара водачът на лекия автомобил „Фолксваген“ е получил комоцио. Откаран е в УМБАЛ “Проф.д-р Ст.Киркович”, където е бил обслужен амбулаторно и освободен. Пътуващото на задната седалка 6-годишно дете е получило охлузване на дясното рамо. Прегледано е и е освободено без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни. Водачът на “Опел Зафира“ е тестван и за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за метамфетамин. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3, вр. с ал.1, б.”б”, във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

На 30.07.2018 г. около 09.30 ч. в Стара Загора, на ул.”Петър Парчевич”, при движение на заден ход 34-годишен водач на т.а. “Хюндай Атос Прайм” е блъснал стояща зад автомобила 69-годишна пешеходка от Стара Загора. В резултат на ПТП-то същата е получила натъртвания в областта на гърба и комоцио. Настанена е в УМБАЛ “Проф. д-р Ст.Киркович”без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателна проба.

Други:
На 29.07.2018 г. в 13,20 ч. в РУ-Гълъбово е задържан 38-годишен мъж от Гълъбово във връзка с отправена закана и заплаха за живота и здравето на малолетната му дъщеря. На 30.07.2018 г. около 06,55 ч. същият е изведен от помещението за задържане и е съпроводен до санитарен възел. Възползвайки се от това, че за момент е оставен без надзор, мъжът успява да избяга от сградата на РУ – Гълъбово през прозорец на междуетажна площадка. В резултат на предприетите и проведени издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР – Стара Загора същият е установен и задържан в с. Венец, общ. Опан, около 14.20 часа. По случая в РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 297, ал.1 вр. с ал. 3 от НК. Лицето е задържано в РУ – Гълъбово за срок до 24 часа.
#spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн