3 ПТП-та с двама загинали и трима ранени в региона на 29 юни 2018 г.

STZAGORA.NET
*
lampa-2aПътно-транспортни произшествия:
На 29.06.2018 г. около 13:30 ч. по път ІІ-55 в с. Пчелиново, общ. Гурково, в посока север се е движел лек автомобил “Шевролет”, управлявана от 35-годишен водач от гр. Раковски и пътуващ на предната седалка 27-годишен мъж от Пловдив. Поради движение с несъобразена скорост, на мокра пътна настилка, в условията на ограничена видимост водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и е ударен странично от движещ се в посока юг товарен автомобил “Рено Премиум”, управляван от 45-годишен турски гражданин. Вследствие на удара пътникът в лекия автомобил е починал на място, а водачът му е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с фрактури на крайниците и главата и перфориран бял дроб, с опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 29.06.2018 г. около 20:50 ч. по първокласен път I-6, на територията на общ. Гурково, в посока изток, се е движел л.а. “Фолксваген”, управляван от 28-годишен мъж от гр. Гурково. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, на прав участък, водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение, блъска се в движещ се в посока запад т.а. “Ивеко” с прикачено ремарке, управляван от 49-годишен румънски гражданин, след което излиза извън пътното платно и се преобръща върху предпазната еластична ограда (мантинела). Вследствие на удара водачът на лекия автомобил е починал на място. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 29.06.2018 г. около 13:30 ч. по АМ “Тракия” в посока изток се движел л.а. “Алфа Ромео”, управляван от 31-годишен мъж от гр. Дебелец, общ. Велико Търново. В района на км.208+500, при извършване на десен завой, поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол на автомобила, който напуснал пътното платно и се установил в отводнителен канал. В резултат на удара пътуващата на задна дясна седалка 60-годишна жена от гр. Дебелец е получила фрактури на лявата ръка и на таза. Откарана е в УМБАЛ – Стара Загора, където след извършен преглед е настанена за лечение в отделение по травматология, без опасност за живота. Водачът на автомобила е получил фрактура на лявата подбедрица. Транспортиран е в УМБАЛ – Стара Загора, където е настанен за лечение в отделение по травматология. Взета му е кръвна проба за анализ. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.

Разкрити престъпления:
В бюлетин №179/28.06.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на лотарийни билети от жена в Казанлък, за което в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194 от НК. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 17-годишен младеж от същия град.

На 30.06.2018 г. в 01:45 часа в Стара Загора, на бул. “Крайречен”, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. “Ауди“, управляван от 32-годишен старозагорец. Водачът е тестван за употреба на наркотици с техническо средство, което е отчело положителен резултат за амфетамин и канабис. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, а водачът е задържан за срок до 24 часа.
#svz

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн