Двуколка блъсна дете в Павел баня. Задържаха четирима в Стара Загора с метамфетамин

STZAGORA.NET
*
lampa-2aПътно-транспортни произшествия:
На 13.05.2018 г. в 18.35 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщени от ФСМП – Павел баня за прието дете, което е било блъснато от пътно превозно средство с животинска тяга. На място е установено, че е пострадало 4-годишно дете от Павел баня, което на същата дата около 18.00 ч. на ул. “Братан” е било блъснато от самоделно направена двуколка с животинска тяга, управлявана от 38-годишен мъж от Павел баня. Вследствие на удара детето е получило коремна травма. Настанено е за лечение е в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по чл.129, ал.2 от НК. Водачът на двуколката е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 11.05.2018 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества, при която са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в три жилища, намиращи се в кв. „Лозенец“. В жилище на ул. “Околчица”, обитавано от 44-годишен мъж и 40-годишната му съпруга, са намерени и иззети 14 полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахооразно вещество, общо около 75 грама, което при направен полеви наркотест е реагирало положително на метамфетамин. За срок до 24 часа са задържани четири лица – двамата съпрузи и две жени, на 39 и на 42 години, всички от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на 44-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. На 40-годишната му съпруга е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“, а на 39-годишната жена – мярка за неотклонение „Подписка“. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:
На 12.05.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора е постъпил сигнал от ЦСМП – Стара Загора за приет 41-годишен мъж с прободна рана в областта на корема. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че около 10:30 – 11:00 ч. в жилище на ул. “Стефан Азманов” е възникнал конфликт в празнуваща компания, при което неустановено към момента лице е намушкало мъжа с нож в областта на корема. Пострадалият е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство за престъпление е по чл.129, ал.2 от НК.

На 12.05.2018 г. в Първо РУ – Стара Загора се явила 66-годишна жена от с. Преславен, общ. Стара Загора, която заявила, че е станала жертва на телефонна измама. След като била въведена в заблуждение, че помага на полицията да залови телефонни измамници, жената е оставила пред гаража на къщата си сумата от 1200 лв. и златни накити. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

На 12.05.18 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение, че 76-годишна жена от с. Самуилово, обл. Стара Загора, е станала жертва на телефонна измама. След като била въведена в заблуждение, че помага на полицията да залови телефонни измамници, жената оставила найлонова торбичка със сумата от 3625 лв. и златни накити до пътна указателна табела в с. Самуилово. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Бързи производства:
На 11.05.2018 г. в 21:15 ч. в Раднево, на ул.”Тачо Даскалов”, служители на РУ – Раднево са подали сигнал за спиране със стоп палка на л.а. “Мазда”, при което водачът не спрял, а продължил движението. Същият е последван от полицейския екип. На кръстовището на ул. “Васил Левски” със северния околовръстен път на Раднево е настъпило леко ПТП без пострадали, при което л.а. “Мазда” се ударил в крайпътно дърво. При извършената проверка е установено, че водач е неправоспособният А.К., на 30 г., от с. Еленино, общ. Стара Загора, който управлявал в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред, като са му били поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. А.К. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ – Раднево. Образувано е бързо производство за престъпления по чл.345, ал.1 от НК, по чл.345, ал.2 от НК и по чл.343 в, ал.2 във връзка ал.1 от НК.
#nov

spodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн