Задържаха петима гастрольори за кражба на кабели от землището на с. Богомилово и петима старозагорци за наркотици

STZAGORA.NET
*
lampa-2aРазкрити престъпления:
На 12.03.2018 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с кражби на кабели. В хода на операцията в с. Ракитница, общ. Стара Загора, са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в л.а. „Мицубиши Паджеро”, управляван от 47-годишен мъж от гр. Раковски, обл. Пловдив, и пътници – мъж на 28 г. от с. Белозем, общ. Раковски и трима мъже от с. Шишманци, общ. Раковски – на 34 г., на 32 г., и на 22 г. Намерени са и са иззети около 50 метра медни проводници от телефонен кабел без външна обшивка, ножовки, лопати, чук, метален лост, ел. измервателни уреди и др. Установено е, че намерените кабели са обект на кражба, извършена от землището на с. Богомилово, община Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Продължава работата по доказване на цялостната им престъпна дейност.

Бързи производства:
На 12.03.2018 г. около 11.45 ч. в Стара Загора на ул. “Околчица” полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. “Шевролет”, управляван от А.Я., на 41 г., от Казанлък. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като резултатът е положителен за канабис, амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл.343″б”, ал.3 от НК. А. Я. е задържан за срок до 24 часа.

На 12.03.2018 г. около 16.05 ч. в Стара Загора на ул. „Мусала“ полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. “Форд Мондео”, управляван от Р. М., на 22 г., от Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като резултатът е положителен за метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл.343″б”, ал.3 от НК. Р.М. е задържан за срок до 24 часа.

На 12.03.2018 г., около 23.20 ч., в гр. Стара Загора, на бул. „Генерал Столетов“, полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за л.а. “БМВ”, управляван от М. И., на 30 г., от с. Ягода, общ. Мъглиж. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като резултатът е положителен за кокаин, опиати, канабис и метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл.343″б”, ал.3 от НК. М. И. е задържан за срок до 24 часа.

На 07.03.2018 г. от служители на Първо РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която около 20.00 ч. на бул. “Цар Симеон Велики” е спрян за проверка л.а. “Пежо”, управляван от 24-годишен старозагорец и пътник Г.Г., на 21 г., също от Стара Загора. При извършен личен обиск на Г.Г. са намерени и иззети наркотични вещества – амфетамин 1,72 г и марихуана 0,98 г. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа.
Около 14.50 ч. на бул. “Патриарх Евтимий” е спрян за проверка л.а. “Фолксваген”, управляван от Г.В., на 31 г. и пътник Е.В., на 31 г., двамата от Стара Загора. При извършено претърсване в автомобила е намерено найлоново пликче, съдържащо наркотично вещество – амфетамин, 0,28 г. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Г.В. и Е.В. са задържани за срок до 24 часа.
Около 20.15 ч. на бул. “Цар Симеон Велики” е спрян за проверка л.а. “Опел”, управляван от И.С., на 31 г., от Стара Загора. При извършен личен обиск на лицето е намерено и иззето наркотично вещество – амфетамин, 0,89 г. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. И С. е задържан за срок до 24 часа.
Около 21:40 ч. на ул. “Армейска” е задържан М.М., на 33 г., от Стара Загора. При извършен личен обиск на лицето са намерени и иззети: 5 полиетиленови пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество – амфетамин, 4,00 г; 12 полиетиленови пакетчета, съдържащи суха зелена тревиста маса – марихуана, 9,91 г и 11 таблетки, за които след извършена експертиза е установено, че съдържат наркотично вещество – амфетамин, 9,91 г. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. М.М. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:
На 12.03.2018 г., в 09.00 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил “Фолксваген“, който се е намирал в автосервиз на ул. “Цар Иван Шишман”. На място е установено, че е счупен предният ляв прозорец на автомобила и липсват акумулаторна батерия и CD плейър с радио. Образувано е досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 от НК.
#
vikdec

viknoeсоциални бутони


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн