Полицейски екип преследва от Стара Загора до с.Сливито затворник с автомобил, пълен с откраднати от затвора части

STZAGORA.NET
*
lampa-2aПо-характерни престъпления:
На 10.01.2018 г. около 08:30 ч. в Стара Загора на ул.”Индустриална” от екип на сектор “Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е подаден сигнал за спиране на л.а. “Rover” с английски регистрационен номер. Водачът не изпълнява разпорежданията, ускорява автомобила и се опитва да избяга. Екипът последва автомобила с включени звуков и светлинен сигнал.

Автомобилът “Rover” навлиза в насрещно движение по бул. “Св.П.Евтимий”, като от полицейските служители е направен опит да го накарат да намали скоростта, но безуспешно. Същият напуска Стара Загора по път I-5 на север, като е последван от полицейския автомобил. В с. Сливито, общ. Мъглиж, завива вдясно по черен път, като на около 200 м автомобилът “Rover” аварира и водачът избягва.

Предприето е издирване, като около 13:00 ч. лицето е задържано в с.Сливито, общ. Мъглиж. Установена е самоличността му – Г.Г. на 31 г., от с. Дъбово, излежаващ присъда в Затвора в Стара Загора и ползващ отпуск.

При извършен оглед на автомобила му са открити множество ВиК части, за които е установено, че са предмет на кражба от работилница на Затвора, а Г.Г. управлява МПС в едногодишен срок от наказването му за управление на МПС без свидетелство за управление. Тестван е с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Казанлък за престъпление по чл.343″в”, ал.2 и чл.194, ал.1 от НК. Г.Г. е приведен в Старозагорския затвор.

Районна прокуратура – Казанлък ръководи разследване по образуваното досъдебно производство

Престъплението по чл. 343в ал.2 от НК е за това, че на 10.01.2018 г. Георги Г. е управлявал МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.

Престъплението по чл. 194 ал.1 от НК е за това, че на 10.01.2018 г. от работилница в цех на Затвора гр. Стара Загора е отнел чужди движими вещи -  различни по вид и количество ВиК-части.

В хода на разследването са извършени огледи на лекия автомобил, управляван от Георги Г., както и на патрулиращия автомобил. Предстои назначаването на авто-оценителна експертиза, разпити на свидетели и други действия по разследването. Георги Г. е осъждан многократно (седем пъти) за престъпления против собствеността и за престъпления по транспорта по чл. 343б от Наказателния кодекс.

На 30.10.2017 г. режимът на Георги Г. в затвора е бил заменен от „общ“ на „лек“.

Днес Районна прокуратура – Казанлък изготви сигнал до Началника  на Затвора в Стара Загора за извършване на преценка налице ли са основанията за изготвяне на предложение до Окръжен съд – Стара Загора по реда на 445, т.2 от НПК, за замяна на режима на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ с по- тежък от настоящия.

Разследването по случая продължава, като се установяват конкретните факти по извършване на престъпленията.

 (Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив)

-  -  -  -  -  -  -

На 10.01.2018 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 57-годишен мъж, който съобщил, че за времето от 21.00 ч. на 09.01.2018 г. до 07.20 ч. на 10.01.2018 г. противозаконно е отнет автомобилът му “Фолксваген Голф 4″, паркиран на ул.Любен Каравелов”. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК, а автомобилът е обявен за издирване.

На 10.01.2018 г. в 17.20 ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение, че в ЦСМП-Стара Загора е приета в състояние на кома 74-годишна жена от с.Дъбово, общ. Мъглиж, със синини в областта на лицето и гърдите. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 от НК.

На 10.01.2018 г. около 14:55 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба на 47 пчелни кошера с пчелни семейства, намиращи се в местността “Орта Бозалък”, в землището на Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1,т.3 и т.4 от НК.

На 10.01.2018 г. в 10.10 ч. в РУ-Чирпан е получено съобщение от 76-годишен мъж, живеещ в с.Свобода, общ.Чирпан, че на 09.01.2018 г. около 23.00 ч. при опит да заключи входната врата на избеното си помещение е установил и разпознал свой съсед в момент на кражба. При опита си да побегне същият го изблъсква и събаря на земята, след което се е отправил в неизвестна посока. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – М.Д., на 24 г., от същото село, който е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

Пътно-транспортни произшествия:
На 10.01.2018 г. около 09.40 ч. в Стара Загора по ул. “Ген.Столетов” в посока изток се движел л.а.”Опел Зафира”, управляван от 56-годишен мъж. На кръстовището с ул.”Св.Отец Паисий”, на зелен сигнал на светофарната уредба, водачът предприел ляв завой в посока север, при което с предната част на автомобила си ударил пресичащата по пешеходна пътека в посока запад-изток 84-годишна жена. След удара пешеходката е откарана от водача в Спешния център, където е установено, че същата е получила фрактура на бедрената шийка на десния крак. Настанена е за лечение в “Ортопедия и травматология” на МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетен нулев резултат. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. “б”, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
#

junspodelime


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн