Разбивачът на кафеавтомати в УМБАЛ “Киркович” “заработи” 1037 лв. и 2,2 години затвор

STZAGORA.NET
*
Kradec-1По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Димитър Д., на 30 г., обвинен за това, че в периода от 1 април 2017 г. до 17 юни 2017 г. Стара Загора, чрез 17 деяния, действайки в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства, е отнел чужди движими вещи – парична сума в общ размер на 1037 лв., собственост на различни юридически лица, от владението на различни физически лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196,ал.1,т.2 вр.чл.195,ал.1,т.3,предл второ, т.4, предл.второ вр.чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1 б.”а” и б.”б” от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Димитър Д. досъдебно производство е установено, че същият през нощта на 31.03.2017 г. срещу 1.04.2017 г. решил да отиде до сградата на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ в гр. Стара Загора, където да извърши кражба на парични средства – български монети с различен номинал. Подсъдимият от по-рано знаел, че в сградата на лечебното заведение имало поставени на всеки един от етажите кафеавтомати, в чиито монетници се съдържали оборотните средства. При предходни свои посещения в сградата на болницата, където работела като санитар негова сродница, както и по повод лекуване на травма на крака, Димитър Д. забелязал поставените на всеки етаж кафеавтомати и ги огледал подробно, като набелязал възможностите за извършване на кражба на монети от тях.

През нощта на 1.04.2017 г. Димитър Д. разбил 7 кафеавтомата, поставени на различни етажи в болничното заведение и взел паричните средства от монетниците им, които на следващия ден разходвал за лични нужди и хазартни игри в казино в Стара Загора. През нощта на 2.04.2017 г., след като похарчил отнетите предишната вечер средства, подсъдимият отново се върнал в сградата на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ и разбил с отвертката 9 кафеавтомата, като взел паричните средства от монетниците им. На 17.06.2017 г. подсъдимият Димитър Д. направил опит да разбие с метален лост тип “кози крак” кафеавтомат в централната градска част. Но вратата не се отворила, поради което Димитър Д. не успял да получи достъп до монетника и преустановил опитите си.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. След като е признат за виновен от Районен съд – Стара Загора, на подсъдимия Димитър Д. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и два месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн