Две блъснати пешеходки и две катастрофи с мотоциклети на 8 септември в Стара Загора и региона

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
На 07.09.2017 г. от къща, намираща се в Стара Загора на ул. “Кармен”, e извършена кражба на мъжка чанта със сумата от 130 лв., дебитна карта и лични документи. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък Лозенец при Второ РУ – Стара Загора е установен извършителят на деянието – А.С., на 21 г., от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа.

Пътно-транспортни произшествия:
На 08.09.2017 г. около 09.30 ч. в Казанлък по ул. “Кирил и Методий” се е движел л.а. “Нисан”, управляван от 30-годишен мъж от Казанлък. На кръстовището с ул. “Отец Паисий Хилендарски”, при маневра ”завой наляво”, водачът не пропуснал преминаваща по пешеходна пътека 30-годишна пешеходка и я блъснал. Вследствие на удара пешеходката е получила фрактура на лявата ръка и комоцио. Настанена е за лечение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

На 08.09.2017 г. около 07.40 ч. в с. Партизанин, обл. Стара Загора, по земен път се е движил л.а. “Тойота”, управляван от 64-годишен мъж от Димитровград. При излизане на път III-664 водачът не пропуснал движещия се по него мотоциклет “Ямаха”, управляван от 40-годишен мъж от с. Черна гора. Възникнало е ПТП, в резултат на което мотоциклетистът е получил счупване на три ребра и пневмоторакс. Откаран е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

На 08.09.2017 г. около 11.10 ч. в Стара Загора по ул. “Стефан Стамболов” се е движел пътнически автомобил “Ивеко”, управляван от 52-годишен мъж от с. Старозагорски бани, общ. Стара Загора. На кръстовището с ул. “Васил Левски” настъпил удар между автомобила и стояща на пътното платно 69-годишна пешеходка, при който същата е паднала и е получила фрактури на левия крак и на лявата ръка. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

На 08.09.2017 г. около 17.15 ч. по път III-5031 от Гълъбово към с. Опан се е движел л.а. “БМВ”, управляван от 36-годишен мъж от Гълъбово. На около 700 метра преди разклона с път III-503 водачът спрял поради наличие на колона от спрели автомобили в неговата пътна лента. След спирането му в задната лява част на автомобила се ударил движещ се в същата посока мотоциклет “Кавазаки”, управляван от 48-годишен мъж от Стара Загора, който при удара паднал на асфалта и е бил затиснат от мотоциклета. Настанен е за лечение в УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора с политравма, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Бързи производства:
На 08.09.2017 г. около 21.30 ч. в Казанлък по ул. “Петьо Ганин” се е движел л.а. “Мицубиши”, управляван от Х.М., на 25 г., от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който се ударил в бордюра на пътя. Х.М. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1.83 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 08.09.2017 г. в РУ – Чирпан е започнато бързо прозводство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу И.И., на 41 г., от с. Партизанин, общ. Братя Даскалови, за това че на 08.09.2017 г. около 21.20 ч. в Чирпан, по ул. “Я. Иванов”, е управлявал л.а. “ВАЗ” след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2,35 промила, установено с техническо средство.
#бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн