Водач повреди спусната жп бариера в Гълъбово, задържаха петима с наркотици в Стара Загора, убиха кон в с. Черна гора

STZAGORA.NET
*
Бързи полицейски производства:
На 08.08.2017 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.343″б”, ал.1 от НК срещу С. К., на 61г. от гр.Павел Баня, затова че на същата дата в гр. Павел Баня, по ул.”П.Р. Славейков”, е управлявал л.а.”Опел Вектра” след употреба на алкохол 2.07 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 08.08.2017г. в близост до с. Копринка, от служители на РУ- Казанлък е спрян за проверка л.а. “Фолксваген Пасат”, управляван от И. Ш., на 32г. от с.Хаджидимитрово, като е установено, че същият превозва на задната седалка общо 10 000 къса цигари без бандерол. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234 от НК. И. Ш е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 08.08.2017 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2, вр. ал.1 от НК срещу 41 годишната Т. М. от с.Кънчево, затова че на същата дата в с Кънчево, по ул.” Зора”, е управлявала мотопед ” Пежо” без регистрация по надлежния ред. Водачката е задържана за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 08.08.2017 г. в РУ – Чирпан е образувано бързо производство за престъпления по чл. 345 ал.1 и 343в, ал.2 от НК срещу неправоспособния А. Н., на 30г. от с. Свобода, затова че в с. Свобода, е управлявал л.а “Форд Фиеста” без да притежава свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказание по административен ред за същото нарушение и с регистрационни табели, които отговарят на друго МПС.

На 04.08.2017 г. в РУ – Казанлък е получена информация за лица, съхраняващи наркотични вещества в междублоково пространство в кв.”Васил Левски”. При извършена проверка на място от служители при РУ – Казанлък е задържан С. К, на 26 г. от гр.Казанлък, който е изхвърлил на земята общо три обекта, от които два съдържащи суха зелена тревиста маса и един съдържащ бяло кристално вещество. След изготвена експертиза е установено, че същите представляват наркотични вещества – 0,43 грама марихуана и 1,10 грама амфетамин. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. С. К. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 07.08.2017 г. в гр.Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция от служители на Второ РУ – Стара Загора във връзка с разкриване, пресичане и документиране на престъпления свързани с разпространение на наркотични вещества. На същата дата в гр.Стара Загора, непосредствено след закупуване на наркотични вещества от лицето И. Н., на 34г. от Ст.Загора, са задържани лицата Е. Г., на 28 г., от гр. Стара Загора, в който е намерена и иззета 0,63гр. марихуана, Д. В., на 32 г., от гр.Стара Загора, в който е намерена и иззета марихуана с тегло 0,48 грама, И. И., на 27 г., от Стара Загора, в който е намерена и иззета марихуана с тегло 0,66 грама. Срещу лицата са образувани три БП по чл. 354,ал.3, т.1 НК.
Впоследствие, по време на сделка с лицето С. М., на 24 г. от гр.Стара Загора е задържан и разпространителят на наркотични вещества И. Н., на 34 г., от Стара Загора, заедно с намиращо се по това време в апартамента му лице Р. Х., на 23г. от гр.Гълъбово. При извършените процесуално-следствени действия от полицейски служители в жилището, обитавано от И. Н, са намерени и иззети 6 найлонови топчета, съдържащи общо 3,56 гр. марихуана. Образувано е бързо производство срещу И. Н. за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.На 08.08.2017 г. Същият е задържан за срок до 72 часа по НПК.

Разкрити престъпления:
На 08.08.2017 г. в РУ – Гълъбово се е явил 50-годишен мъж, който съобщил, че при спуснати бариери на жп прелез в гр.Гълъбово, е спрял л.а. “Сеат Толедо”, от който е излязъл водачът, повредил е бариерата, след което е преминал и се е отправил в неизвестна посока. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служители при РУ – Гълъбово е установен извършителят на деянието – Р. Д., на 39 г. от гр.Гълъбово. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Р. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Гълъбово.

На 08.08.2017г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 41-годишен мъж, живеещ в с. Черна Гора, за това, че неизвестен извършител е умъртвил коня му. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят П. П., на 68 г. от гр.Чирпан. Образувано е досъдебно производство по чл. 325б, ал.1 от НК.

По-характерни престъпления:

На 08.08.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за неправомерно присъединяване към електроразпределителна мрежа в гр.Стара Загора, кв.”Трите Чучура”. При посещение на място от полицейски служители е установено, че на адреса директно за магистрален ел. проводник е свързан друг проводник, който влиза в апартамент и не преминава през уреда за отчитане. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК.
#junсоциални бутони


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн