Жена катастрофира с мотициклет, задържаха двама с наркотици, нарязаха гуми на кола – бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 7 август 2017 г.

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
В бюлетин № 218/2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена извършена кражба на велосипед от владението на непълнолетен младеж, за което е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ-Стара Загора е установен извършителят на деянието – П.П., на 46 г., живеещ в Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора.

По-характерни престъпления:
На 03.08.2017 г. е проведена специализирана полицейска операция от служители на ТСБОП при ОДМВР – Стара Загора съвместно със служители на Първо РУ – Стара Загора за пресичане на държане на наркотични вещества, при която по ул.”Генерал Столетов”, до кръстовището с ул.”Кольо Ганчев”, е спрян за проверка движещ се таксиметров автомобил “Дачия Сандеро”, управляван от Б.Б., на 46 г. живеещ в Стара Загора. При извършена проверка е установено, че в автомобила, като клиент, е лицето Т.Ч., на 27 г., живеещ в Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действия, при което са открити и иззети политиленов плик със съдържаща се в него кафяво-зелена суха тревиста маса, която при направени тест е установена като канабис, както и една електронна везна. В лицето Т.Ч. са намерени и иззети 42 топчета с различна форма и големина, които при направен тест са реагирали на амфетамин, както и сумата от 2584 лева. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ – Стара Загора е установено, че в обитаваната от Т.Ч. квартира, намираща се на ул.”Свети Отец Паисий”, която се е обитавала и от лицето Н.Й. на 25 г. от Ст.Загора, са намерени 3 топчета с различна големина и форма, които при направен тест са установени като амфетамин, електронна везна и сумата от 2540 лева и 20 британски паунда. След изготвена експертиза е установено, че наркотичното вещество е марихуана с тегло 1,12 грама и амфетамин с нетно тегло 102,16 грама. По случая в Първо РУ – Стара Загора са образувани две бързи производство. Лицата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

На 04.08.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от апартамент в Стара Загора, на ул.”Свети Отец Паисий”. На място е установено, че за времето от 03:00 часа до 09:00 часа на 04.08.2017 г., неизвестен извършител е проникнал в жилището и е отнел 5 мобилни телефона, лаптоп, мъжка и дамска чанта с намиращи се в тях лични документи, дебитни и кредитни карти и сумата от 600 лв. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 вр. с чл.194, ал.1 от НК.

На 04.08.2017 г. в РУ-Казанлък се е явил 39-годишен мъж, който заявил, че за времето от 10.00 ч. на 27.07.2017 г. до 12.00 ч. на 28.07.2017 г. неизвестен извършител е извършил от дома му на ул.”Дянко Филипов”, в гр.Крън кражба на ръчна бормашина, винтоверт, 2 електрически триона, ръчна строителна количка и ел. кабел. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194 от НК.

На 04.08.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от от 50-годишна жена от Стара Загора за срязани гуми на л.а. “Рено Сценик “. На място е установено, че автомобилът е паркиран на бул. “Цар Симеон Велики”, като са срязани три от четирите му гуми. По случая е заведено досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

На 04.08.2017 г. служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ – Стара Загора са извършили проверка на товарен автомобил, управляван от Ж.Ч., на 30 г. от с. Дълбоки, при която е установено, че се превозва дървен материал без съответните документи. Извършени са процесуално-следствени действия, като на адрес, намиращ се в с. Дълбоки, обитаван от Ж.Ч., на 30 г. и М.Ч., на 58 г., са открити и иззети общо 27 куб. метра дървен материал, моторен трион, МПС, 2 препарирани екземпляра от защитени видове на дивата фауна – мишелов и златка, 180 патрона различен калибър, които не отговарят на законно притежавано оръжие, заглушител, пистолет, 190 монети от различни периоди и др. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 235 от НК, досъдебно производство за престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК, досъдебно производство за престъпление по чл. 278а от НК и досъдебно производство за престъпление по чл. 278г от НК. В имота са установени живи горски животни – 3 благородни елена, 2 кошути и елен-лопатар), както и множество нерегистрирани ловни трофеи. Сигнализирани са РДГ Стара Загора, РИОСВ Стара Загора и ОДБХ Стара Загора. В Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа са задържани лицата Ж.Ч. и М.Ч. Работата по случая продължава.

На 04.08.2017 г. Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за палеж на къща, намираща се в в с.Горно Ботево, на ул. “Чая”. След проведени процесуално-следствени действия е установено, че неизвестен извършител е запалил къщата, в резултат на което тя е изгоряла напълно. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.2, във вр.с ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

На 05.08.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 39-годишен мъж от Стара Загора, който заявил, че от касата на зоомаркет, намиращ се на бул.”Христо Ботев”, липсват пари на обща стойност 588 лв. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1. от НК.

На 05.08.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 16-годишен младеж, който заявил, че за времето от 17:00 ч. до 18:30 ч. неизвестен извършител е отнел велосипеда му от вход на блок, намиращ се в на ул. “Иван Вазов”. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

На 05.08.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 33-годишен мъж от с.Горно Ботево, който заявил, че на 04.08.2017 г. в с.Горно Ботево, на ул. “Искра”, неизвестни лица са го нападнали, при което са му нанесли побой, в резултат на който е получил счупване на кост на лява предмишница. Същият е приет в ЦСМП – Стара Загора без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 06.08.2017 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от къща, намираща се в гр.Крън, на ул.”Комуна”. При посещение на място от полицейски служители е установено, че неизвестен извършител е взломил дървена врата на помощно помещение и е отнел фотоапарат с обектив към него, авто CD и флаш-памет. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

На 06.08.2017г. в РУ – Казанлък е получено съобщение за кражба на мотопед от гаражна постройка, намираща се на ул.”Георги Кондолов”. При посещение на място е установено, че неизвестен извършител е проникнал в гаражно помещение на горепосочения адрес и е отнел нерегистриран мотопед “Пиаджо”. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

Пътно-транспортни произшествия:
На 05.08.2017 г. по път 6602 от с.Богомилово към Стара Загора, в посока изток, се е движел мотоциклет “Сузуки”, управляван от 27-годишна жена от с. Скутаре, обл. Пловдив. До разклона за Тракийски университет водачката застига и се ударя в задната част на движещ се в посока изток лек автомобил “БМВ”, управляван от 18-годишен младеж от Стара Загора. При удара жената пада от мотоциклета и получава травматични увреждания. Същата е откарана и настанена за лечение в УМБАЛ “проф.д-р Стоян Киркович” – Стара Загора с фрактура на черепа, фрактура на кост на таза отляво, фрактура на лявата ръка и фрактура на едно ребро вляво, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. “б” вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
#junсоциални бутони


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн