Задържаха с наркотици 31-годишен старозагорец, разследват други двама

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
На 01.08.2017 г. в гр. Стара Загора от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на Стара Загора в посока Казанлък е спрян л.а „Опел Корса“, управляван от Г.Д., на 31 г. от Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действиея, при които в лекия автомобил са намерени и иззети бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса, а при последвало претърсване в жилището, обитавано от Г.Д. в Стара Загора, е намерено допълнително количество суха зелена тревиста маса. След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че същите са наркотични – амфетамин – 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр. Г.Д. е задържан за срок до 24 ч. във Второ РУ – Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. При проведени на 02.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ. Стара Загора, където Г.Д. е засял растения от рода на конопа. Намерини са и са иззети 20 такива растения, засадени в саксии. С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на Г.Д. е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

На 01.08.2017 г. полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е извършил проверка на л.а. “БМВ”, управляван от 23-годишен водач, и пътуващи в автомобила: С.Т., на 20 г. и В.Д., на 18 г., всички от Стара Загора. В хода на поверката в лекия автомобил е намерена и иззета кутия от цигари, собственост на С.Т., съдържаща пакетче с бяло на цвят вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично – амфетамин, 0,45 грама, а у В.Д. е намерен хартиен лист със завита в него суха тревиста маса – марихуана, 0,14 грама. Срещу двете лица са образувано досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК.

Нa 02.08.2017 г. е получено съобщение за намушкано лице в Казанлък, ЖК “Изток”. На място са установени С.М., на 30 г. от Казанлък и 31-годишен мъж от Казанлък, който лежал на стълбищна междуетажна площадка. Установено е също, че при възникнал скандал между двете лица С.М. е намушкал другия мъж с ножица в областта на корема. Пострадалият е транспортиран във ФСМП – Казанлък без опасност за живота, а С.М. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Образувано е досъдебно производство по чл.129, ал.1 от НК.

По-характерни престъпления:
На 02.08.2017 г. около 20.10 ч. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение, че на ул.”Димчо Стаев” неизвестен извършител се е опитал със сила да издърпа и отнеме чантата на 38-годишна жена. След като не успял, извършителят на деянието е избягал. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл. 18 от НК.
#junсподеляне във facebook


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн