Румънец с ТИР надъни кран на “Тракия”, откараха го с наранявания в “Киркович”

STZAGORA.NET
*
Бързи производства
На 28.04.2017 г. около 22.00 ч. в с. Ветрен, общ. Мъглиж, на ул. “Българско опълчение” полицейски екип на Участък Мъглиж при РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а “Опел Вектра”, управляван от Ш.И., на 45 г., от с. Ветрен. При извършената проверка същият е използвал неистински официален документ (испанско СУМПС). По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 316, във вр. с чл. 308, ал. 2 от НК, а Ш.И. е задържан за срок до 24 ч. в РУ – Казанлък.

На 28.04.2017г. около 22.30 ч. на третокласен път №608 от Казанлък за с. Бузовград, общ. Казанлък, полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял мотопед “Пиаджо” без регистрационна табела, управляван от неправоспособния Ж.П., на 22 г., от с. Розово. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК, а Ж.П. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

Разкрити престъпления
В бюлетин № 115 на ОДМВР – Стара Загора е отразено незаконно влизане в чуждо жилище на 24.04.2017 г. в с. Копринка, общ. Казанлък, за което в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.170, ал.2 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.И., на 71 г., от с. Копринка. Същият е задържан за срок до 24 ч.

По-характерни престъпления
На 28.04.17 г. около 04.00 ч. в ОДМВР – Стара Загора е постъпило съобщение, че неизвестено лице е повредило л.а “Москвич”, паркиран пред жилищна сграда на ул. “Иван Вазов”. Извършен е оглед, при който е установено, че е счупено предното стъкло и са изкривени таванът и капакът на багажника на автомобила. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216 от НК.

Пътно-транспортни произшествия
На 28.04.2017 г. около 07,45 ч. по АМ „Тракия”, на км.201+400, в посока запад, се е движел влекач “DAF” с румънска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от 31-годишен мъж, който застига и блъска движещия се пред него специализиран автомобил – автокран “Хидрост”, управляван от 63-годишен водач от Стара Загора. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по МПС-тата, а водачът на влекача е получил нараняване на вътрешни органи. Настанен е за лечение в УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора. Водачът на автокрана е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила, а водачът на влекача не е тестван на място за употреба на алкохол поради здравословното му състояние. Взета му е кръвна проба за анализ. В сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно поизводство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. “б”, въ вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.
#

nov

сподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн