И 55-годишна се хвана на въдицата на измамници, даде им 8000 лв. и злато

STZAGORA.NET
*
По-характерни престъпления:
На 16.12.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 55-годишна жена от Стара Загора, че е станала жертва на телефонна измама. На същата дата около 10.45 ч. на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за „началник криминален отдел“ и поискал от нея да съдейства за залавянето на телефонни измамници. След като била въведена в заблуждение, жената оставила пред входната врата на дома си найлонова торбичка със сумата от 8000 лв. и златни накити. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 16.12.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 81-годишна жена от с. Ракитница, че около 10:00 ч. в къщата й е влязъл непознат за нея мъж, когото тя пуснала, за да си купи от него свещи и чорапи. След като непознатият видял откъде жената взема пари, за да плати свещите, отнел цялата налична сума от 500 лв. и избягал. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Разкрити пестъпления:
На 16.12.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба на 5 златни обеци от витрина на заложна къща. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на участък “Лозенец” при Второ РУ – Стара Загора е установен извършителят на кражбата – Г.И., на 29 г., от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия:
На 16.12.2016 г. около 11.15 ч. в Стара Загора по ул.”Боруйград” се e движел л.а. “Мазда”, управляван от С.С., на 51 г., от Стара Загора. Водачът предприема завой наляво към бул. “Руски”, като не пропуска и блъска преминаваща по пешеходна пътека и пресичаща бул.”Руски” 87-годишна пешеходка. В резултат на удара жената е получила фрактура на дясното рамо и охлузване на челото. Откарана е в УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”, където е обслужена амбулаторно и е освободена без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.

На 16.12.2016 г. около 20.05 ч. в Стара Загора по бул.”Св. Патриарх Евтимий” в посока север, по реверсивна лента за движение, при наличие на забранителен червен светофар за тази лента, се е движел л.а. “Фолксваген”, управляван от Ж.Ч., на 25 г., от Стара Загора. Същият се блъска в насрещно движещия се в същата лента в посока юг л.а. “Опел”, управляван от 20-годишна жена от Казанлък. В резултат на настъпилото ПТП Ж.Ч. е получил комоцио. Настанен е за наблюдение в УМБАЛ “Проф д-р Ст. Киркович”. Водачката на л.а „Опел“ е получила фрактура на глезена на десния крак и рана на коляното на левия крак. Обслужена е амбулаторно и е освободена без опасност за живота. Нанесени са материални шети на двата автомобила. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила и за двамата. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.
#junбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн