Бюлетин на ОДМВР – 8 декември 2016 (четвъртък)

STZAGORA.NET
*
Бързи производства
На 07.12.2016г. в РУ – Раднево е образувано бързо производство срещу 34-годишния Х.Х. от гр. Раднево, затова че на същата дата в гр. Раднево управлява МПС, без да е правоспособен водач в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

На 07.12.2016 г. в сектор “Пътна полиция” – Стара Загора е образувано бързо производство срещу 24-годишния Я.Р. от гр. Стара Загора, затова че на същата дата в гр. Стара Загора, управлява МПС, без да е правоспособен водач в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

На 07.12.2016 г. в сектор “Пътна полиция” – Стара Загора е образувано бързо производство срещу неправоспособния водач С.П., на 33г., от с.Оряховица, общ.Стара Загора, затова че на същата дата, около 17.50ч., по път ІІ-66, на км.51, управлява МПС, след употреба на алкохол – 1,91 промила, установено с техническо средство.

Разкрити престъпления.
На 07.12.2016 г., в 07,50ч., в РУ – Чирпан е получен сигнал за извършена кражба на кобила от обор в частен дом в с. Оризово, общ. Братя Даскалови. От проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – В.Г. на 27г. и Г.С. на 21г., и двамата от с. Белозем, обл. Пловдив. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

На 02.12.2016 г. от служители на РУ – Казанлък са извършени процесуално – следствени действия в дома на 27-годишния К.Д. от гр.Мъглиж, при които са открити и иззети 5,05 гр. суха зелена тревиста маса (марихуана), както и саморъчно свита недопушена цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса (марихуана) с тегло 0,07 гр. Образувано е бързо производство.

На 06.12.2016г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство по чл.316, във вр. с чл.308 от НК срещу 35-годишния Д.С. от с. Юлиево, общ. Мъглиж, затова че на същата дата в с. Юлиево, при извършване на пътна проверка, е представил неистински официален документ – СУМПС, издадено от Р Гърция.

По-характерни престъпления
На 07.12.2016 год. във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от апартамент, намиращ се в кв.„Три чучура – север“ в гр.Стара Загора, при която неизвестен извършител отнел преносим компютър, телевизор, дебитни карти, златни накити и конзола „Рlay station 3“. Образувано е досъдебно производство.

На 07.12.2016 г., в РУ – Гълъбово е получен сигнал от 55-годишна жителка на гр.Гълъбово за извършена кражба на мобилен телефон от непълнолетният й син в училището, в което учи. Образувано е досъдебно производство.

На 07.12.2016г. в Първо РУ – Стара Загора се явила 76-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама, като е предала 1470лв. и 100г златни накити на неизвестни лица. Потърпевшата заявила, че е получила обаждане от непознат мъжки глас, който започнал да отправя закани и заплахи за здравето и имуществото й. В последствие е получила второ обаждане от лице, представило се за полицейски служител, който й съобщил, че в района има заловени телефонни измамници и в техен списък фигурира телефонния й номер. След възбуждане и поддържане на заблуждение у нея, поискал да прeброи и опише на лист парите и златните накити в дома й, след което да ги хвърли през терасата, за да заловят измамниците. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 07.12.2016 г., около 18.40ч., по ул.“Розова долина“ в с.Габарево, общ. Павел баня, се е движел л.а.“Рено 19“, управляван от Л.М., на 52 г., от същото село. На кръстовището с ул. ”Генерал Гайдарев”, водачът предприел маневра „завой на ляво“ и не пропуснал насрещно движещият се л.а.“Фолксваген Голф“, управляван от 33-годишен мъж от с.Александрово, общ.Павел баня. В резултат на настъпилото ПТП, 43-годишна пътничка в л.а.“Рено 19“ е получила комоцио и е откарана и настанена в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота, а 44-годишен пътник в л.а.“Фолксваген Голф“ е отказал да бъде прегледан от мед. екип. Двамата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело отрицателен резултат и за двамата. По случая е образувано е досъдебно производство.
#junspodelime


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн